Kırıkkale Valisi Kolat'tan Köylere Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Balışeyh ve Delice ilçelerine bağlı bazı köy ve yollarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kolat, köylerde devlet tarafından başlatılan birçok proje ve çalışmaların tamamlandığını ve halen devam eden çalışmaların da olduğunu söyledi.

Vali Kolat, Balışeyh ilçesine bağlı Yenili, Beşbıçak, Aşağı Karakısık ve Yukarı Karakısık köyleri arasında 9,5 kilometrelik asfaltlama çalışması yapılacağını belerterek, şöyle konuştu:
"Yukarı Karakısık Koçubaba arasındaki yolun yeniden gözden geçirilip yapılması için İl Özel İdaresi çalışmalarını sürdürmektedir. Yenili Koçubaba yol ağının asfalt çalışmaları programa alınarak 2014 yılında tekrar yapılması sağlanacak. İçme suyunda sorun yok. Eğitim ve tarımda iyi durumdayız. Ziyaret ettiğimiz köylerde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu görüyoruz. Özellikle buğday, arpa ve bağcılık önemli. Çiftçilerimiz tarım destek ve teşviklerinden yararlandıklarını söylediler. Ayrıca köylerimizde anız yakılmaması ise sevindirici bir durum. Nadasa bırakılan tarlalara alternatif ürünlerin ekilmesi yöre çiftçileri açısından yararlı olacaktır."
Balışeh ilçesinde bulunan Koçubaba Camii ve Türbesi'ni de ziyaret eden Vali Kolat, ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla sohbet edip, kaymakam ve muhtarlardan bilgi aldı.
Vali Kolat'a köy ziyaretinde Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kaynak: AA