Kümelenme Destek Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Çankırı'da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kümelenme Destek Programı tanıtımına yönelik 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemde kümeleşme kavramının yaygınlaştığını söyledi.

Çankırı'da önemli sanayi kuruluşları olduğunu belirten Özcan, "Çankırı, Türkiye'ye lazım bir kent. Örneğin, ülkemizin kaya tuzunun yüzde 85'i bizde üretiliyor. Şabanözü'nde küçük ev aletleri fabrikası oldukça fazla üretim yapan bir firma" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Politikaları Uygulama ve Koordinasyon Şube Müdürü Tolga Arıcan da rekabetçi bir sanayi politikası ortaya konması gerektiğini, bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
Dünyanın yenilikçi ve üreten bir sanayiye doğru geçiş yaptığını vurgulayan Arıcan, "Rekabette yenilik ve verimlilik önemlidir. Sermaye yoğun ekonomilerden bilgi yoğun ekonomilere doğru bir geçiş var. Bizim de bu alanda çalışmalar yapmamız gerekiyor. Kümelenmedeki amaç Türk sanayisinin rekabet edebilirliğini artırmaktır. Bunun yanında dünya ihracatından daha fazla pay alması, katma değeri yüksek ürünler üretilmesi, nitelikli iş gücü ve çevreye duyarlı bir sanayi oluşturulmasıdır" diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Ankara, Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas,Yozgat, Bolu ve Aksaray Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl müdürleri, üniversite temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA