Yaralı Doğana Vatandaş Sahip Çıktı

Görele'de uçmakta zorlanan doğana bir vatandaş sahip çıktı.

İbrahim Etem Dede, ilçenin Çavuşlu beldesinde uçamayan bir doğan gördü. Doğanın gözünden yaralı olduğunu fark eden Dede, doğanı evine götürdü ve karton kutu içine koyarak koruma altına aldı. Dede daha sonra doğanı, Görele Belediyesine getirerek Veteriner Hekim Ali Meriç'e teslim etti.
Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçmakta zorlanan doğanı, yabani hayvanların zarar vermemesi için evine götürdüğünü söyledi.

Doğana iki gün baktığını ve daha sonra belediyede görevli veteriner hekime teslim ettiğini dile getiren Dede, şunları kaydetti:
"Doğadaki dengenin bozulmaması için herkesin bu konularda duyarlı olması gerekiyor. İnsanlara hayvan sevgisini aşılamak gerekmekte. Ben de bu amaçla gözünden yaralı ve uçamayan doğanı tesadüfen görerek koruma altına aldım. Doğanın tedavisini yaptırıp, doğayla buluşturmak için de Görele Belediyesinde görevli veteriner hekime teslim ettim."
Doğanın gözünden yaralı olduğunu ve uçmakta zorluk çektiğini belirten Meriç ise doğanın gözünden yaralı olduğunu ve uçmakta zorlandığını belirterek "Hayvan sever, duyarlı bir vatandaşımız gözünden yaralı ve uçmakta zorluk çeken doğanı tedavisi için bize teslim etti. Doğanın göz kapağında darbeye bağlı bir şişlik meydana gelmiş, tedavisini yaptık. Üç gün kadar müşahede altında tutarak, doğayla buluşturacağız" dedi.

Kaynak: AA