Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti'den istifalara ilişkin, "AK Parti çatısı altında millet onlara rey verdi. Milletin AK Parti çatısı altında onlara verdiği reye haksızlık yapmamalarını arzu ederdim ama madem ki böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar, yolları açık olsun. Onları millete havale ediyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Yeniimaret Mahallesi'ndeki bir kahvehaneyi ziyaretinde, 2013'e genel itibariyle bakıldığında ekonomik istikrar ve ülkenin bütün dinamikleri açısından olumlu geçtiğini söyledi.

Bu yıl beklenmeyen iki sıkıntılı süreç yaşadıklarını belirten Müezzinoğlu, "Bunlardan bir tanesi haziran ayında yaşadığımız Gezi olaylarıdır. Gezi olaylarında, ülkemizin istikrarıyla oynanmak istenen bir oyun vardı ama milli irade, milletin seçtiği siyasi irade bu oyunu milletle beraber iyi okudu ve dik durarak, gerekli dinamik kararları alarak, tavrını koyarak bu oynanmak istenen oyunu bozdu, istikrarsızlığa müsaade etmedi" dedi.

Müezzinoğlu, ülke tam toparlanmak üzereyken, dünya ülkeleri arasında ilk 10 arasındaki yer alma projelerine devam ederken 17 Aralık'ta bir operasyon sahnelendiğini ifade etti.

Bunun içeriden ve dışarıdan oynanan bir oyun olduğunu, bu oyunu milletin yine gördüğünü dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"İnanıyorum ki milletle beraber milli iradenin hak ve hukuku yine korunarak istikrarsızlığa asla müsaade edilmeyecektir ancak bütün buna rağmen dövizin yükselmesi yüzde 10 gibi, borsanın düşmesi, faizlerin yükselmesi gibi milletin bedel ödediği bir süreci kısmen de olsa başarabilirler ama bu millet tarihi geçmişte 1960, 70, 80'lerde ve 90'larda çok ağır bedeller ödedi.

Artık milletin kendisiyle oyun oynamak isteyenlere fırsat vermediği süreçteyiz."
Müezzinoğlu, milletin istikrarına tezgah kuranların bu oyunun bedelini er ya da geç ağır bir şekilde ödeyeceğini vurguladı.
Türkiye'de sandık, hukuk ve demokrasi ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözünün hakim olacağını belirten Müezzinoğlu, 2014'te mili iradenin daha güçlü olacağını ifade etti.


- "Amaç seçme iradesinin önüne set koymak"

Müezzinoğlu, 30 Mart'taki yerel seçimlerde vatandaşların kendi vicdanının sesini dinleyerek, kendisine en iyi hizmet edecekleri seçeceğini dile getirdi.
Yerel seçimler sonrasında cumhuriyet tarihinde ilk defa milletin kendisinin cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Müezzinoğlu, şunları anlattı:
"Esas oynanmak istenen oyun bu 2014'teki yerel seçimlere ve bu milletin kendi Cumhurbaşkanı'nı seçme iradesinin önüne set kurabilmek, set koyabilmektir. Çünkü bunların daha önce kapalı kapılar ardında planlayarak bu millete sunduğu süreçleri bitti. Artık millet kendi Cumhurbaşkanı'nı kendi seçecek. İnşallah 2014'te bu anlamda egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, demokrasinin hakim olduğu, hukuk devletinin güçlü olduğu bir süreci inşallah milletimizle birlikte yaşayacağız. Milletimizle birlikte güçlü müreffeh bir Türkiye'yi kuracağız. 2014'ün ülkemize, milletimize daha çok huzur, daha çok bereket, daha çok sağlık getirmesini diliyorum."

- AK Parti'den istifalar

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Partiden istifaları değerlendirir misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Biz 11 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi bir partiyiz. Kurulduğumuz günden bu yana milli iradeyle veya bizim partimizle uğraşanların temel uğraşı alanlarından bir tanesi de partinin birlik ve beraberliğini bozmak adına olmuştur. Bu anlamda kurulduğumuz günden bu yana çok denemeler yaptılar. Bu denemelerde sayılı bir elin beş parmağını geçmeyecek fireleri sağladılar ama bütüne baktığımızda 11 yıllık bir iktidar 364 milletvekili, 336 milletvekili, 326 milletvekiliyle üç dönem meclise gelmiş bir siyasi partiden yine sayılı 3, 5 arkadaşımız fire verebilir. Bunlar bizim arkadaşlarımızdı. Bugüne kadar birlikte siyaset yaptık. AK Parti çatısı altında millet onlara rey verdi. Milletin AK Parti çatısı altında onlara verdiği reye haksızlık yapmamalarını arzu ederdim ama madem ki böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar yolları açık olsun. Onları millete havale ediyoruz."
Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak 2013'te isteyip de yapamadığınız bir şey var mı?" sorusu üzerine ise bakanlık olarak bugün Türkiye'de, dünyaya örnek olabilecek çalışmaları başardıklarını vurguladı. Çok sayıda projenin içerisinde, arzu edip de bazı aksilikler dolayısıyla henüz başaramadıkları bulunduğunu, 2014'ün daha başarılı geçeceğini dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Ben bakan olduğum ilk haftalarında 486 ambulans dağıtmıştık. Şimdi bu ocak ayında 710 ambulans dağıtacağız. 2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 634'tü. Bakanlığım bir yıl dolmadan bir yıl içerisinde dağıttığımız ambulanslarla birlikte bin 250'dir. Ambulans helikopterlerimiz var, ambulans jet uçaklarımız var. Şimdi de inşallah yüzen gemi hastane projesinde ihaleye çıkılacaktır."
Müezzinoğlu, Yeniimaret Mahallesi'nde bazı kahvehanelerde ve Kıyık Caddesi'ndeki içkili bir mekanda vatandaşların yeni yılını kutladı, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Öte yandan Müezzinoğlu, kahvehanedeki istek ve sıkıntıları dinlerken bir vatandaşın, "milletvekili olduğunda cami yaptıracağını" söylediğini ifade etmesi üzerine, "Ben öyle bir şey demedim. Zaten hükümet cami yaptırmaz ama bağışta yardım edebilirim" diye konuştu.

Caddelerde yürüyen bazı vatandaşların istek ve sıkıntılarını da dinleyen Müezzinoğlu, yolda yürürken balkonda duran bir vatandaşa, "Çay var mı?" diye sordu ve vatandaşın daveti üzerine gittiği evde çay içti.
Kaynak: AA