Kütahya'da Mekke'nin Fethi Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanlığı tarafından Mekke'nin Fethi'nin bin 383'ncü yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.


Yeni Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Oturak, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe'nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemli olduğunu kaydetti.

Taşkın, "Her gün öldürülen ya da yaralanan masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Alemlere bir rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, Hazreti Muhammet'in komutasında gerçekleşen bir fethe gerekli önemi göstermeyenlerin elbette onun insanlığa getirdiği değerlerin çok uzağında olduğunu da biliyoruz. İşte biz bu yüzden düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle Mekke'nin fethine dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Kütahya Ali Paşa Camii İmam Şükrü Uymaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ilgiyle dinlenirken, emekli vaiz Mustafa Gazel de, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı.
Kaynak: İHA