Hatay'daki Suriyeliler, Yeni Yıla Buruk Giriyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'da barınan Suriyeliler, yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Hatay'da bir binanın bodrum katındaki dairede kalan ve yeni yıla, yılbaşı coşkusundan uzak, sobanın başında televizyon izleyerek girmeye hazırlanan Bakur ailesi, 2014'te Suriye'deki iç savaşın bitmesini diledi.
Abdülkerim Bakur (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine kucak açan ve yardım eden Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade ederek, "2 yıl önce 4 çocuğum, annem ve babamla ülkemizdeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındık. Temennimiz odur ki ülkemizdeki savaş bir an önce bitsin ve çocuklarımızla beraber ülkemizdeki evlerimize geri dönelim'' diye konuştu.

Sakine Bakur (80) ise zalimlerin ülkelerinde halka acı çektirdiğini belirterek, "Ülkemize geri dönmek istiyoruz. Yeni yılda savaşsız bir ortamda ülkemizde yaşamak istiyoruz'' dedi.

İmen Bakur (11) da ülkelerindeki iç savaş nedeniyle 3 yıldır okulundan uzak kaldığını dile getirerek, savaşın yeni yılda bitmesini ve ülkesinde arkadaşlarıyla okuluna devam etmek istediğini söyledi.

Kaynak: AA