Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül aynı operasyonun parçası mıdır?

Dinamit'e katılan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül’ün aynı organizasyonun içinde olduğununa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül aynı operasyonun parçası mıdır?
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Usta gazeteci Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündemi yorumladığı 'Dinamit' programında'Mansur Yavaş'ın CHP'ye katılımı' tartışıldı.

Programa katılan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül'ün aynı organizasyonun içinde olduğununa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘Bunlar hep bir organizasyondur'
Mansur Yavaş'ın CHP'ye katılması ile ilgili görüşlerini bildiren Savcı Sayan, Mansur Yavaş ve Mustafa Sarıgül'ün aynı operasyonun parçası olduğunu belirtti. Hatay'ın da bu operasyona dâhil olduğunu söyleyen savcı sayan Lütfü Savaş olayı'nın çok daha önemli olduğuna dikkat çekerek, “Şükrü Karaca'ya bakacaksınız kimin danışmanı? Tansu Çiller'in danışmanı ağır bir ülkücü kardeşimiz. Bunlar hep bir organizasyondur.” açıklamasını yaptı.

‘Bunu CHP'ye kim yaptırttı?'
Lütfi Savaş olayına deyinen Sayan,“Lütfi Savaş bir hafta önce AK Parti'nin belediye başkanıydı. AK Parti bunu aday göstermiş olsaydı biz mahallede, caddede bununla mücadele ederken “hırsızdır, arsızdır” diye kötüleyerek mi edecektik? Lütfi Savaş Bey Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeyken bizim CHP'liler Lütfi Savaş için bu insanları Alevi, Sünni, Nusayri diye fişliyor bunun hakkında meclise 23 tane milletvekili soru önergesi verdi. Lütfi Savaş, “Bu CHP'liler komplocudur. Benim çantama bu fişleme evraklarını bunlar attılar.” diyor. Suriye'deki olaylardan sonra da bizim partimiz onun hakkında mültecilerle ilgili, çadırlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Buna niye ihtiyaç duyuyoruz? Lütfi Savaş orda gezide ölenlerin bile cenazesine gitmedi. Ben bunu söylüyorum.” sözlerinin ardından bunu CHP'ye yaptıran güçlerin bugün ülkeye yapılan operasyonun arkasındaki güçlerin uzantıları olduğunu ifade etti.

MANSUR YAVAŞ VE ÜLKÜCÜ CAMİA OYUNA GETİRİLİYOR

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş'ın 'Yeni CHP'nin' bir parçası olduğunu belirten Savcı Sayan, ' Asıl kamuoyuna açıklanmayan 2.mektup var. 2. mektupta Mansur Yavaş CHP'ye sayıp sövüyor, hakaret ediyor. Ey Mansur Yavaş sen Gezi'de var mıydın? Tuzluçayır'daki direnişte var mıydın? Bütün bunlarda olmayan Mansur Yavaş CHP'den nasıl oy isteyecek. Mansur Yavaş oyuna getiriliyor, belki de haberi yok. Mansur Yavaş kılıf olarak aday gösterilecek ama altındaki kadro Yeni CHP'den olacak.  Mansur Yavaş,  CHP'nin dönüştürülme operasyonun bir parçası. Bunlar kurt, koyun postuna bürünüp sizden oy istiyor. Ülkücülere kardeşlerime de diyorum ki biz sizi kullanıyoruz, inanmayın size bir yol yok. ” açıklamasında bulundu.

MANSUR YAVAŞ VE EKİBİ CHP'LİLERE DAYAK ATIYORDU


CHP'nin tabanını dinlemiş olsalardı insanları kendilerine güldürmezlerdi diyen Savcı Sayan, “Beypazarı'nın Karaşal Belde Başkanı bana bir hatırasını anlattı. Dedi ki, “12 Eylül'den önce Ankara'dan Beypazarı'na gittiğimizde, Mansur Yavaş ve ekibi bizi bekliyordu, bize güzel bir dayaktan geçirdikten sonra dolmuşlara bindirip Karaşal'a gönderiyordu” diye konuştu.