İğdır'da Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi

Karakoyunlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hazırlanan ve SERKA'ya sunulan "Kuduz ve Brucella Hastalıklarıyla Mücadele ve Hayvan Sahiplerinin Bilinçlendirilmesi" Projesi'nin kabul edildiği bildirildi.

Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, yaptığı açıklamada, proje tutarının 160 bin 908 lira olduğunu belirterek, bu çalışmanın ilçeye fayda sağlayacağını söyledi.

Proje süresinin 9 ay olduğunu ifade eden Ersöz, şunları kaydetti:
"Projenin amacı, son yıllarda bölgemizde yaygın olarak görülen kuduz ve brucella vakaları ile vahşi hayvanlardan kaynaklanan, son bir yılda ülke gündemine oturan kuduz tehlikesinden hayvanları ve insanları korumaktır. Ayrıca, doğada serbest halde bulunan kuduz virüsünün, taşıyıcı durumda bulunan vahşi hayvanlardan evcil hayvanlara ve insanlara bulaşmasını minimize etmektir. Halkın bilinçlenip, hastalıklarla mücadele etmesi ile bölgenin hastalıktan arı olmasını sağlayarak, hastalık sonucu ölen ve mali değeri olan hayvanlar için ödenen tazminatın devletin kasasında kalması vesilesiyle milli gelirin korunmasını hedeflemekteyiz."
Kaynak: AA