Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti 60. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Gezi eylemleri ile başlayan olayların arkasında duranların, Türkiye lehine olan her şeye karşı çıktıklarını söyledi.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

17 Aralık'ta başlayan gözaltı ve soruşturmalara değinen Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, “Milletimiz kesinlikle bu yapılanlara 'operasyon' olarak, gerçek anlamda rüşvet ve yolsuzluk operasyonu' olarak inanmayacak” dedi.

Operasyonların ülke ekonomisine büyük darbe vurduğunu ifade eden Erdinç, yıllardır ülke üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını belirterek “ Mayıs Haziran ayında bu ülkede yapılan terörizmi, vandalizmi hepiniz gördünüz. Orada o işleri yapanların sözcülüğünü yapanlar ilk ortaya çıktıklarında şunları söylediler, biz bu ülkenin Mayıs ayında yapmış olduğu 3. köprü ihalesine karşıyız, bunu iptal edin. 3. havalimanına karşıyız, iptal edin. Kanal İstanbul'a karşıyız, nükleere santrale karşıyız. Bu ülkenin lehine ne varsa hepsine karşıyız dediler” diye konuştu.

Soruşturmaların doğrudan Ak Parti'ye yapılan bir “operasyon” olduğuna dikkat çeken Erdinç, “17 Aralık'ta birbirinden farklı üç ayrı dosya, biri rüşvet dediler, diğerine imar yolsuzluğu dediler, bir de altın kaçakçılığı dediler. 3 ayrı dosyayı aynı saatte birilerini gözaltına alarak Türkiye'ye büyük bir operasyon yaptılar. Gerçekten yolsuzluk, hırsızlık yapanlar varsa Ak Parti hiçbirin yanında durmaz, durmayacaktır da. Bu, ülkenin ekonomisine yapılan en büyük suikastlerden biridir” dedi

Yapılan operasyonla ülke ekonomisine darbe vurulduğunu ifade eden Erdinç, yıllardır ülke üzerinde oyunlar oynandığını dile getirdi. Erdinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, karşınıza şu sıkıyor. O gün karşı olduklarını söyledikleri şeylerle bu işleri alan firmaların en üst yöneticilerine hepsini gözaltı yapıyorlar. Amaç nasıl Mayıs Haziran ayında istedikleri olmayınca burada deneyecekler. Bunların hiçbiri işe yaramayacak, milletimiz Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacaktır.”

ÜNÜVAR: “TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ BİR ANDA DEĞİŞTİ”
AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da yolsuzluk ve rüşvet operasyonları için ameliyat benzetmesi yaptı. 3 ayrı ameliyatın tek seferde yapılamayacağını belirten Ünüvar, “Doktorlara gidersiniz, 3'ünden de ameliyat olmanızı söyler. Daha sonra anestezi uzmanı ile görüşürsünüz, onlar size şunu önerirler; Hasta için 3 ameliyatı da aynı anda çıkarmak cazip gelebilir. Ancak doktorlar, 'Sizin bünyeniz, 3 ayrı operasyonu kaldırmaz' diyerek, 3 operasyonu aynı anda yapmaz. Çünkü doktorlar hastanın geleceğinin sağlıklı olmasını düşünür. Ama bu operasyonu yapanlar, bir tanesi Halk Bankası, biri kentsel dönüşüm, diğeri de altın ihracatı ve vatandaşlık işleri ile ilgili 3 operasyonu aynı anda yaptılar. Türkiye'nin gündemi bir anda değişti.”

“MOLOTOFLARLA DEĞİL TABLETLERLE”
Toplantıda, gençlik faaliyetleri hakkında bilgiler aktaran İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay ise son dönemlerde Çukurova Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci kavgalarını kast ederek, “Biz Ak Gençlik olarak bu çatışmaların tamamen dışındayız. Biz elimizde molotoflarla değil, tabletlerle, bilgiyle donatılmış gençlerle bu yolda ilerliyoruz” dedi.


Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilat yöneticileri katıldı

Kaynak: İHA