Ak Parti Antalya İl Başkanlığı Aday Tanıtım Toplantısı (2)

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu seçim Türkiye'nin istikrarı, bekası, geleceği, dünyanın her yerindeki mazlumların umudu meselesidir" dedi.

Bakan Çelik, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından Kepez Arena'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın AK Parti için çok değerli olduğunu söyledi.

Çelik, 11 yıllık sürede Antalya'nın Türkiye'de istikrarın, demokrasinin, ekonominin büyümesine en büyük katkıyı veren illerden olduğuna değindi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Egemen Bağış'tan aldığı bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inancını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
"Önümüzde 90 gün var. Bu seçim, Türkiye'nin istikrarı, bekası, geleceği, dünyanın her yerindeki mazlumların umudu meselesidir. Bu salondaki her kardeşimin bıkmadan usanmadan Antalya sokaklarında bu davayı daha yükseklere taşıyacağına inancım tamdır. Biz sizin emeklerinizle koşacağız. Meçhul kahramanlar! Türkiye'nin bekası size emanettir. Antalya için önümüzdeki dönem umarım ki bereketli olur."
- "Vesayetçinin cübbelisi"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de yeni bir seçime gidildiğini, bunun sadece bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını vurguladı. "Türkiye'nin sırtından bir türlü düşmeyen vesayet özlemcilerine bu seçimde bir ders daha vereceğiz" diyen Şahin, "yargı vesayetinin" Türkiye'ye yön vermeye çalıştığını savundu.
Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde Belek'te katıldığı bir toplantıda eline gelen notta, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında kapatma davası açıldığının yazılı olduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uydurma delillerle AK Parti hakkında kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya'nın güvenilirliği ne kadarsa iki gün önce adliye önünde bildiri dağıtan savcının güvenilirliği de o kadardır. Vesayetçinin üniformalı olmasıyla cübbeli olması arasında hiçbir fark yoktur. Vesayetçinin Nutuk okuyanıyla kırık testi okuyanı arasında hiçbir fark yoktur. Vesayetçinin 10| Yıl Marşı okuyanıyla başka bir marşı dinleyeni arasında hiçbir fark yoktur. Millet iradesi üzerinde başka bir irade tanımadık, tanımayız. Bu oyunu da bozacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu oyunu da bozacak. Size güveniyoruz, milletimize güveniyoruz."
- "Terörü azdırmaya çalışabilirler"
AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel de Türkiye'nin yeni bir demokrasi mücadelesi içinde olduğunu belirterek, yaşananların bir komplo olduğunu savundu.
Hükümete karşı darbe yapılmaya çalışıldığını iddia eden Türel, şöyle konuştu:
"Operasyonlarına devam edecekler. Akla hayale gelmeyen kışkırtmalar yapabilirler. İnsanların canlarına kast edebilirler. Terörü azdırmaya çalışabilirler. AK Parti kirli ilişkilerle iktidara gelmedi. Burada köylünün, esnafın, işçinin duası vardır. Dün ABD'ye saldıranlar, bugün ABD elçiliğinden çıkmıyorlar. Bugün millet bu oyunu gördü. Bu oyunu da oyuyla bozacaktır. AK Parti bu oyundan yenilenerek, güçlenerek çıkacaktır."
Konuşmaların ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, eski AB Bakanı Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Şahin, Süleyman Soylu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri ve eşleri, el ele vererek partilileri selamladı.
(Bitti)
Kaynak: AA