Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, törende, KOSGEB ve Çorlu TSO işbirliğiyle 70 saatlik girişimcilik eğitimi düzenlediklerini söyledi.

Sülün, girişimcilerin burada aldıkları eğitimlerde elde ettikleri bilgileri değerlendirerek hem kendilerine hem de bölgeye değer kazandıracaklarını umduğunu belirtti.

Kaymakam Hulusi Doğan ise bilgisiz bir şekilde faaliyette bulunmanın artık mümkün olmadığını söyledi.

Girişimcilerin hizmet içi eğitimden geçmesinin bu açıdan önemli olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu:
''KOSGEB sertifikası almayanlara KOSGEB destekleri verilmiyor. Bazen girişimde bulunmak isteyen kişilerin sermayesi olmuyor. Bazen de sermayeleri oluyor ancak bilgileri olmuyor. Bu çerçevede düzenlenen eğitime katılan girişimcilerimizin hem sermayeleri hem bilgileri hem de kredileri oluyor."
KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Özay Cebeci ise Tekirdağ'da 2011 yılının ortalarında göreve başladıklarını söyledi.

2011'de 1,3 milyon TL'lik destekte bulunduklarını belirten Cebeci, şu bilgileri verdi:
"KOSGEB olarak verdiğimiz destek miktarı 2012 yılında 2,4 milyona çıktı. 2013 yılında ise devam eden ödemeler hariç şu ana kadar 3,1 milyon TL'lik destek ödemesi gerçekleştirdik. 2010 yılından bu yana destek verdiğimiz 161 girişimciden 89'u bayan. Bu bakımdan bölgemizdeki bayanlar girişim konusunda öndeler."
Kaynak: AA