Çandarlı İçme Suyu Göleti 2015’te Su Tutmaya Başlayacak

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Belediyesi Başkanı Ahmet Dağdelen, Çandarlı’ya yapılan 150 bin kişi kapasiteli içme suyu göleti çalışmalarını yerinde inceledi.

Çandarlı İçme Suyu Göleti 2015’te Su Tutmaya Başlayacak

Ege Bölgesi’nin su fakirliği çeken bir yerleşim alanı olduğunu ifade eden Başkan Dağdelen, “Kişi başına normalde 2.000 metreküp su rezervi olması gerekirken Ege Bölgemizde veya Çandarlımızda bu oran 500 metreküpün altına düşüyor. Onun için ‘Su akar, Türk bakar” sözünü bir tarafa bırakarak biz, su akar Türk bakmaz mantığıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na müracaat ettik. Bakanlığımız da bize destek verdi. Çandarlımızda şuan ki su rezervleri ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Ama Çandarlı, yanında yapılan liman projesi ile bundan sonraki nüfusu hızla artacağı için biz de önümüzdeki yılları düşünerek gelecek nüfusu susuz bırakmamak adına böyle bir girişimde bulunduk.” dedi.

1 milyon metreküp kapasiteli 150 bin kişiye içme suyu sağlayacak göletin 2015 yılında su tutmaya başlayacağını belirten Başkan Dağdelen konuşmasına şöyle devam etti: “İçme suyu göleti projesi yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçe ile DSİ tarafından gerçekleştiriliyor. Çandarlı ve çevresi ileride büyük nüfus göçleri alacak. Biz de bugünden tedbir alarak bu göletin yapılmasına vesile olduk. Yapanlardan Allah razı olsun. Biz vesile olduk. Biz de çok mutluyuz ve gururluyuz bunun için. Çünkü bir yıl sonra bu gölet su tutmaya başlayacak. Muhtemelen 2015 yılının ilk aylarında da arıtılmış su Çandarlı’ya bağlanacaktır. Biliyorsunuz, su artık savaşlara sebep olan bir nesne. Savaşlara sebep olan bir nesneyi bu projemiz ile elimizde tutuyoruz. Çok önemli bir rezerv bizim için. Çünkü su olmayan yerde hayat olmuyor. Buradaki insanlar susuzluk çekmesin. İleride bu şehirde medeni bir toplum olsun, medeni bir hayat yaşansın diye bu göleti yapıyoruz. Her şeyiyle mutluyuz, memnunuz. Yapanlara, bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Dağdelen, ziyareti esnasında projede çalışan işçiler ile bir araya geldi. İşçilere baklava dağıtan Dağdelen, işçiler ile sohbet etmesinin ardından gölet alanından ayrıldı.
Kaynak: İHA