Bakan Yazıcı’dan Operasyonlara Camcı Benzetmesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul’da yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasındaki gelişmeler için kaygılanmanın yersiz olduğunu belirterek; “Suç işleyen varsa işlenen suç hiçbir zaman gizli kalmaz.

Üzeri de örtülmez. Onu ayıklamak ayrı bir şeydir. Bunu yaparken camcı dükkanına giren 20 kişi gibi davranılmaz” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir Kaya Termal Otel Convention Center'da düzenlenen EBSO Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’ne katıldı.

Törende İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam ile iş adamları katıldı.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülke gücünün ekonomik performans ile ölçülmesi gerektiğine dikkat çekerek 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ekonomi alanında ithalatta, ihracatta ve dış ticaret hacminde çıtasını yükselten ülke olduğunu dile getirdi. Bakan Yazıcı, 2002 yılı rakamları itibariyle 152 milyar dolarlık ihracat, 236 milyarlık dolarla ithalat, dış ticaret hacmimizin 389 milyar dolar olduğunu söyledi.

"Bir yerden bir yere gelmişiz" diyen Yazıcı, "Milli gelirimiz tek başına 3 bin dolar civarındayken 10 bin dolar seviyesine geldi. Türkiye’nin ifade ettiğim yerlerden bugüne kadar gelişini biz sokakta, çevrede, sosyal ortamda görüyoruz."

“ADALET PEŞİNDE KOŞMAK"
İstanbul’da yapılan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu sonrasında yaşananlara ilişkin yaptığı değerlendirmede iş adamlarının ve yatırımcıların kaygılanmalarının yersiz olduğunu, Türkiye’nin hukukun üstün olduğu bir ülke olduğunu söyledi

Bakan Yazıcı; kaygılanmaya gerek olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de her şey açık. Şeffaf insanlar görevlerini yaparken yetkilerini kullanırken ölçü olarak hukuku ve kanunu gözetmek lazım. En kutsal varlık insan. Ama siz adalet peşinde koşarken adaleti gerçekleştireceğim derken o süreçlerde kişi haklarını, başka hak ihlallerine yol açacak uygulamalara girme lüksünüz yok. Amaç ya da araçlarda önemlidir. Öyle bakacaksınız. Suç işleyen varsa işlenen suç hiçbir zaman gizli kalmaz. Üzeri örtülmez. Onu ayıklamak ayrı bir şeydir. Bunu yaparken camcı dükkanına giren 20 kişi gibi davranılmaz. Gizli saklı hiçbir şey kalmaz. Türkiye büyük bir ülke. Hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülke, eksiklerimiz var. İnşallah süreç içerisinde tamamlayacağız.”

EN YÜKSEK YATIRIM ÖDÜLÜ DEMİR ÇELİK’İN OLDU
Törende “En Yüksek Yatırım Ödülü” İzmir Demir Çelik firması 348 bin 316 TL, “KOBİ’lere Özel En Yüksek Yatırım Ödülü” Enternasyonal Gravür Teknolojisi 9 bin 466 TL, “En Yüksek Üretim Ödülü” TÜPRAŞ, “KOBİ’lere Özel En Yüksek Üretim Ödülü” Dirinler Döküm Sanayi, “En Yüksek İhracat Ödülü” TÜPRAŞ, “KOBİ’lere Özel En Yüksek İhracat Ödülü” Batı Basma İthalat İhracat 18 bin 073, “En Fazla İstihdam Ödülü” İmbat Madencilik Enerji Turizm 3 bin 762, “KOBİ’lere Özel En Fazla İstihdam Ödülü” Eminoğlu Mermer, “En Yüksek Vergi” Philsa Philip Morris Sabancı, “KOBİ’lere Özel En Yüksek Vergi Ödülü” Form Mukavva Ambalaj, “Başarılı Ar-Ge Çalışmaları Ödülü” Ajan Elektronik, “Başarılı İnovasyon Çalışmaları Ödülü” Baylan Ölçü Aletleri firmalarına plaketleri takdim edildi. Çevre kategorisinde iki, çevre uygulama kategorisinde iki, çevre alanında kurumsal sosyal sorumluluk kategorisinde üç ve tema ödülünde de iki firma ödüllendirildi.

YILIN GİRİŞİMCİSİNDEN BAKAN YAZICI'YA AYAKKABI
Ödül törenleri sırasında Yılın Başarılı Kadın Girişimci Ödülü, Eda Dişbudak'a verildi.

Dişbudak Bakan Yazıcı'ya özel tasarımlı ayakkabıyı ayakkabı kutusunda takdim etti. Bakan Yazıcı da kutudan çıkarttığı ayakkabısıyla basın mensuplarına poz verdi.
Kaynak: İHA