'Gizli Özne” Sahnede

Yenimahalle Belediyesi, en güzel ve en yeni tiyatro oyunlarını Yenimahallelilerle buluşturmaya devam ediyor.

'Gizli Özne” Sahnede
Yenimahalle’de tiyatro perdesi bu hafta, Tiyatro Esen’in yeni oyunu “Gizli Özne” ile açıldı. Başrollerinde Yeşim Salkım, Hakan Eratik, Sedat Bilenler, Arda Esen ve Bora Sivri’nin yer aldığı oyun, tiyatroseverlerden tam not aldı.
50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunu, çok sayıda tiyatrosever beğeniyle izledi. Eray Yasin Işık’ın yazdığı, yönetmenliğini Arda Esen’in üstlendiği oyunu izlemeye gelenler, bol kahkaha dolu bir akşam geçirdi.

SALKIM VE EŞİ İLK KEZ AYNI SAHNEDE
Psikolojik komedi türündeki oyun, gerek sanat üzerine yaptığı tespitlerle, gerekse kadın-erkek ilişkileriyle ilgili diyaloglarıyla dikkat çekiyor. Gündemi meşgul eden güncel olaylara da atıfta bulunan Gizli Özne, ayrıca Yeşim Salkım ile eşi Hakan Eratik'i ilk kez aynı sahnede buluşturuyor.

İKİ FARKLI KARAKTERİN HİKAYESİ
Oyunda tek tutkusu resim yapmak olan, ama yaptığı resimleri kendisinden başka kimse beğenmeyen Eray ile bir şirkette muhasebecilik yapan, hayatını mesai saatlerine göre yaşayan Yasin’in hikayesi anlatılıyor. Yol manzaralı, demir parmaklıklı bir konutun içinde, zamanı nakite çevirmeye çalışan muhasebeci Yasin ile kendine bolca vakit ayıran ressam Eray’ın, bir ilişkinin ayrılık melankolisini yaşayan Ceren’i tanımalarıyla daha da karmaşıklaşan hayatları, izleyiciyi içine çekiyor.

Kahkahanın hiç eksilmediği oyunda seyirci, farklı karaktere sahip Eray ve Yasin’in çatışmalarını, Ceren'in gel-gitlerini izlerken kendi yaşam seçimlerini neşeli bir üslupla sorgulama fırsatı da buluyor.

Tiyatroseverlerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda oyuncular, kendilerine Ankara seyircisiyle buluşturduğu için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA