Eski Ak Parti Milletvekili Demir, Bakanların İstifasını Değerlendirdi

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili olan Halit Demir, bakanların istifası ile ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan Bayraktar'ın çıkışına tepki gösterdi.

Eski Ak Parti Milletvekili Demir, Bakanların İstifasını Değerlendirdi

Bakanların istifasını değerlendiren Halit Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa şeklinin doğru olmadığını söyledi.

Demir, Başbakan'ın da istifa etmesi gerektiğini ileri süren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı siyasi edepsizlik yapmakla suçladı. Demir, "Asıl gayesi hükümeti yıpratmaya yönelik olan 17 Aralık operasyonun adli süreci henüz devam ederken kamuoyu nezdinde oluşturulan suçluluk psikolojisine karşın istifa eden başta hemşehrimiz olan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve diğer bakanımız Zafer Çağlayan'ı tebrik ediyorum. Ancak; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'?ın görevden alınmasının ardından; Başbakan ile ilgili yaptığı açıklama en hafif şekliyle ifade edecek olursak siyasi ahlaksızlık, edepsizlik ve büyük bir terbiyesizliktir. Sayın başbakanımızı bulunduğu noktalara milletimiz taşımıştır. Sayın Başbakan 11 yıldır ortaya koyduğu icraatlarıyla bu milletin takdir ve sevgisini kazanmış, gönüllerde adeta taht kurmuştur. Sayın Başbakan sadece ülkemiz insanlarının değil; dünyadaki tüm mazlum halkların umudu haline gelmiştir. Sayın başbakanımızın ve mazlumların yükselişini hazmedemeyen sömürgeciler istedikleri kadar entrika çevirsinler, millet bu entrika ve oyunları yutmuyor ve yutmayacaktır. Mevki ve makamından alınınca; bencilliğini öne çıkaran Erdoğan Bayraktar?'a ifadeleri gerçekten hiç yakışmamıştır. Özellikle herkesin bilmesini istediğim bir tek şey var; Sayın Başbakanın istifa etmeye dahi hakkının olmayacağıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi akıbetiyle alakalı söz hakkının sadece ve sadece millete olduğunu ifade eden Demir, Başbakan tarafından görevden azledilen Erdoğan Bayraktar, 30 Mart'?ta sandığa gittiğinde istediği şekilde oyunu kullanabileceğini belirtti.

Yaşanan sürecin ülkemizde yaşanan barış ortamını akamete uğratmak ve ülkemizde bir kaos ortamı oluşturmaya yönelik olduğunu ifade eden Demir, Mardinli bir vatandaş olarak; istifasından dolayı büyük üzüntü duymakla birlikte; aynı zamanda erdemli davranışından dolayı bir kez daha gurur duydukları İçişleri Bakanı Muammer Güler'e de kararından dolayı bir kere daha kutladığını ifade etti.

Kaynak: İHA