Baü'de Akademik Ödül Töreni

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), bilimsel çalışmalar yapan ve akademik olarak terfi eden eğitmenlerini ödüllendirdi.

Baü'de Akademik Ödül Töreni
BAÜ Rektörü Mahir Alkan, şehir ile sanayi bütünleşmesi yolunda atılan adımlarla Balıkesir Üniversitesi'nin tercih edilen bir kurum olduğunu söyledi.


Balıkesir Üniversitesi'nde ödül heyecanı yaşandı. Akademik olarak terfi eden personellerin plaket törenine BAÜ Rektörü Mahir Alkan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ile çok sayıda akademik personel katıldı.

Kısa bir dinleti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Alkan, "Üniversitemizde görev yapan bilim insanlarını teşvik ettik. Daha başarılı çalışmalara imza atmaları için destek olmak gayesiyle verilen başarı ödülleri ile akademik yükselme kariyerini bir gelenek halinde sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlerin burada toplanmasına vesile olan, 18'i bilimsel başarı ödülüne layık görülen, 15'i yürüttükleri kurullar ile üniversitemize önemli katkılar sağlayan, 89'u da akademik yükselen veya üniversitemize yeni katılan akademik personelimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

2013 yılına dair veriler aktaran BAÜ Rektörü Mahir Alkan, üniversite çatısında 39 bin 385 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Mahir Alkan, "Üniversitemiz 11 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulunu bünyesinde barındırmaktadır. Üniversitemizde 39 bin 385 öğrenci eğitim görmekte, sayısı bin 12'ye ulaşan akademik personelimizin yanı sıra, 645 idari personelimiz üniversitemizde hizmet vermektedir. Eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanı sıra kent ile sanayi bütünleşmesi yolunda atılan adımlar ile geldiğimiz nokta Balıkesir Üniversitesi'ni her alanda tercih edilen bir kurum olma noktasına getirmiştir. Üniversitemiz, kuruluşunda geri sayıma başladığımız tekno-kent ile geleceğe her zamankinden daha emin adımlarla yürümektedir" dedi.

Konuşmaların ardından bilimsel çalışmaları ile ödül hak edenlere plaket ve cumhuriyet altını hediye edildi. Temel Bilimler dalında bilimsel ödüle layık görülen Prof. Dr. Akın Azizoğlu, Mühendislik ve Mimarlık alanında ödüle layık görülen Doç. Dr. Nurhayat Değirmenci, sanat alanında ödüle layık görülen Öğretim Görevlisi Selvihan Kılıç ve bilimsel yayınları ile ödüle layık görülen Doç. Dr. Sema Bağdat, Yrd. Doç. Dr. Turgay Işık, Yrd. Doç. Dr. Mesut Saçkes, Araştırma Görevlisi Doktor Umut Okkan ödüllendirildi

Kaynak: İHA