Muş Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyede çalışan 225 işçiyi kapsayan sözleşmeyle, ücretlere ilk yılda yüzde 15, ikinci yılda da yüzde 15 olmak üzere toplam yüzde 30 oranında zam yapıldı.
Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Muş Şubesi Başkanı Yaşar Kalır, işçiye 2 yıllık verilen yüzde 30 zammın olumlu olduğunu söyledi.

Sendikası ile belediye arasında 2 aydan beri yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin mutabakatla sonuçlandığını belirten Kalır, "Sözleşme belediyede çalışan 225 işçiyi kapsıyor. 2 yıl süreli olarak imzalanan sözleşme ile işçilerimizin ücretlerine birinci yılda yüzde 15, ikinci yılda ise yüzde 15 oranında zam yapılacak. Verilen bu zammı olumlu buluyoruz. Belediye Başkanı Necmettin Dede başta olmak üzere, yetkili birim müdürlerine, işçilerimiz ve sendikamız adına teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Dede ise göreve geldikleri günden bu yana işçilerin sıkıntı yaşamaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Belediyenin borcunun olmadığına dikkat çeken Dede, "SSK borcunu her ay taksitle ödüyoruz. İşçiye verdiğimiz parada hiçbir zararımız olmaz. Yarın gelecek belediye başkanı işçinin maaşı konusunda 'sıkıntı çekiyorum' dememeli. İdaresini ve tahsilatını iyi yaparsa hiçbir zaman zarar etmez. Devlet katkı sunduğu müddetçe yatırımlar da gerçekleşir" dedi.

Kaynak: AA