Muharrem İnce, Mansur Yavaş’ın adaylığına ne dedi?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında Mansur Yavaş’ın adaylığı ile ilgil açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce, Mansur Yavaş’ın adaylığına ne dedi?
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Aykırı Sorular' isimli programa katıldı. İnce katıldığı programda önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına meşhur bir hikâyeyi anlatarak başlamak istediğini belirten Muharrem İnce, anlattığı hikâye ile parti yönetimine ince mesajlarda bulundu.

İşte Muharrem İnce'nin anlattığı o meşhur hikâye:
“Bir çocuk üzerinde iki kadın analık iddiasında bulunuyorlar. Padişahın huzuruna geldiklerinde ikisi de benim çocuğum diyor. Padişah eline kılıcı alıp böleyim yarısı senin olsun yarısı benim olsun deyince çocuğun gerçek sahibi olan kadın atılıyor,'Tamam benim değil vazgeçtim ona verin' diyor.”

İnce, anlattığı hikâyenin ardından hiçbir kırgınlığı veya dargınlığı olmadığını belirtse de parti yönetimine üstü kapalı mesajlar gönderdi.

‘Beni aday yaparsanız bunu indiririm'
Hiçbir kırgınlığım dargınlığım yok ama şunu da söyleyeyim. Ben bir kere aday adayı olmam dedim aday adayı olmadım. Ben partiye bir seçenek sundum. Ben buradayım aday yaparsanız bunu indiririm dedim. Daha ilerisine gitmedim. Bu seçim sadece belediyecilik hizmetlerinin tartışıldığı bir seçim değil. Cumhuriyetin geleceğini de oylayacağız burada.

‘CHP'li tabanı çantada keklik görmemek lazım'
Türkiye'de olan olay şudur; 12 Eylül 1980'den sonra sol entelektüel iddialarını yitirdi. Kadroları 650 Bin kişi gözaltına alındı, sağlığından oldu, işinden oldu. Sonra gelinen noktada siyaset pahalı bir uğraş haline geldi. Ve 1991'den sonra da bir kimlik siyaseti ortaya çıktı. Kimlik siyaseti öne çıkınca Kürt daha Kürt, Türk daha Türk, Alevi daha Alevi, Sünni daha Sünni böyle bir siyaset olmaya başlayınca, sağ-sol kavramları itibarsızlaştırılınca, yerini bu kimlik siyaseti alınca sol dar bir alana sıkıştı. Sol 30'luk banda sıkıştırılmış bunu açmak lazım. Merkez sağdan yüzde 65-70'lik sağ kesime açılmak lazım. Bunu yaparken tabiî ki ilkeli olmak lazım. Mevcut kadrolarını da kaybetmemek lazım. Parti emektarlarını küstürmemek şartıyla. Partilerinin ilçelerinde ve illerinde çoluk çocuğunun rızklarını ortaya koyarak, sağlığını, canını ortaya koyarak hizmet eden kadrolarımız var onları küstürmeden. CHP seçmenini de 'çantada keklik' görmeden hareket etmek lazım.

‘Hedef yüzde 42'
CHP'nin hedef kitlesinin referandumda'hayır' oyu veren yüzde 42'lik kesim olduğunu söyleyen İnce, “Sol eğer gerçekçi olmazsa, ilkeli olmazsa, her koşulda gerçeği söylemezse, emekten yana, barıştan yana, adaletten yana olmazsa Türkiye'yi sola açamayız.” Diye konuştu.