Faralya Pisti Uçuşlara Açılsın Teklifi

Kötü hava koşulları nedeniyle atlayış yapamayan Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi, 3 yıldır yasaklı olan Faralya pistinin uçuşlara açılması için mahkemeye başvurdu.

Faralya Pisti Uçuşlara Açılsın Teklifi

Ölüdeniz'deki Babadağ’dan Belceğiz Plajı'na uçuşlar yapan yamaç paraşütü pilotları, yaz ve kış aylarında zaman zaman havanın kötü olduğu durumlarda uçuş yapamayınca 3 yıl öncesine kadar Uzunyurt köyündeki 900 metrelik alternatif Faralya pistte uçuş yapıyorlardı. Fethiye Kaymakamlığı, güvenlik tedbiri olmadığı gerekçesiyle 3 yıl önce pisti uçuşlara kapattı.

Babadağ'da yerli yamaç paraşütü pilotlarının yanı sıra Avrupa ve diğer ülkelerden gelen single pilotların bazen günlerce bekleyip kötü hava şartları nedeniyle uçuş yapamadan ülkelerine dönmeye başlaması üzerine Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi, Faralya pistinin yeniden açılması için girişim başlattı. Üç yılda en az 20 bin uçuşun yapılamadığı ve bu yüzden yaklaşık 3 milyon TL kaybın oluştuğunu iddia eden Kooperatif, pistle ilgili yasağın kaldırılması için Muğla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Kooperatif Başkanı Celal Yıldız, son 3 yıldır 900 metrelik pistten uçuşa izin verilmediğini söyledi.

Yapılamayan 20 bin uçuş nedeniyle en az 3 milyon TL döviz kaybı yaşandığını öne süren Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en iyi Tandem pilotları rant nedeniyle 900 metrelik pistte uçamıyor. Biz o pisti kötü hava şartlarında Babadağ yerine uçmak için kullanıyorduk. Single uçmak isteyen gruplar bile kötü hava şartları olduğunda günlerce uçamadan bekliyor. Hatta tatilleri bitiyor.Hiç uçmadan ülkelerine dönüyorlar. Bir daha gelmiyorlar. Biz 900 metrelik pistin uçuşa açılabilmesi için Muğla Bölge İdare Mahkemesine başvurduk. Burada uçuş engelinin kaldırılması için yürütmenin durdurulmasını istedik.“
Kaynak: İHA