'Ensar Akademi' Kursları

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Durgut, "Akşamları bilimsel okumalara ev sahipliği yapan medrese, gündüzleri ve hafta sonları da değişik düzeyde Arapça, Osmanlıca, ney, tefsir, hat, ebru gibi kurslarla halkımızın kültürel hayatına hizmet etmektedir" dedi.

Durgut, yaptığı açıklamada, vakfın şubesi olarak, tarihi Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde Arapça, Osmanlıca, ney, tefsir, hat, ebru sanatı gibi kurslarla vatandaşların kültürel hayatına hizmet ettiklerini bildirdi.
Vakfın, halk arasında Taş Medrese olarak bilinen tarihi Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Durgut, vakfın kuruluşunun üzerinden az bir zaman geçmesine rağmen Afyonkarahisar'ın eğitim yuvası haline geldiğini kaydetti.

Vakıf merkezinde yaklaşık 40 akademisyenin görev aldığını anlatan Durgut, "Ensar Akademi" ile her akşam düzenli olarak bilimsel okumalar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Durgut, akademisyenlerin ve katılımcıların gönüllü olarak yer aldıkları bu bilimsel okumalarda, tarih, iktisat ve işletme, sosyoloji, İslam düşüncesi, edebiyat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularının işlendiğini aktardı.
Toplumun değişik kesimlerinden de katılımlar olduğuna dikkati çeken Durgut, şunları kaydetti:
"Akşamları bilimsel okumalara ev sahipliği yapan medrese, gündüzleri ve hafta sonları da değişik düzeyde Arapça, Osmanlıca, ney, tefsir, hat, ebru gibi kurslarla halkımızın kültürel hayatına hizmet etmektedir. Zengin kütüphanesiyle ilkokuldan üniversite öğrencilerine kadar tüm halkımıza hizmet etmektedir. Bilimsel okuma ve kurslarımıza yaklaşık 450 kişi katılıyor. Ayrıca kadirşinas halkımızın destekleriyle üniversite öğrencilerine yönelik burs faaliyetleri yapılmaktadır. Tamamen gönüllülük esasına göre faaliyetlerini sürdüren Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, tüm halkımızı faaliyetlere katılmaya, destek vermeye davet etmektedir."
Kaynak: AA