Adana Ülkü Ocakları'ndan 'Üniversitede Saldırı' Açıklaması

Çukurova Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve 26 kişinin gözaltına alındığı olayın ardından bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Mehmet Ali Arslan, “Ülküdaşlarımızı ve öğrenci kardeşlerimizi sükunete davet ediyoruz” dedi.


Arslan, olayların saat 13:00 sularında üniversite yemekhanesinde bölücü PKK’lı grupların izinsiz ve yasadışı olarak bildiri dağıtılmasıyla başladığını kaydederek, “Olaylar, üniversite içinde bulunan Turkuaz Kafe’ye sıçrayarak devam etmiştir. 70-80 kişilik bölücü grup, terörist başı Apo ve ayrılıkçı akımlar lehine sloganlar atarak Turkuaz Kafe’yi basmış, içeride bulunan kız ve erkek öğrencileri darp etmiş ve kafe içerisinde çok yüksek maddi zararlara sebep olmuşlardır. İçeride bulunan kız öğrencilere bile kül tablası ve sandalye fırlatmaktan çekinmeyen bu hain grup adeta Çukurova Üniversitesi fakültelerini ve öğrenci yurtlarını Kuzey Irak’ta ki PKK kamplarna çevirmişlerdir. Bütün öğrencilerin huzuruna, güvenliğine ve eğitim özgürlüğüne yapılan bu saldırılarla ilgili herkes bilmelidir ki; Adana Ülkü Ocakları olarak sabrımız taşmaktadır” dedi.

Üniversitenin hiçbir fakültesi, hiçbir yurdunun bölücü gruplara teslim edilmeyeceğini ifade eden Arslan, “Üniversite yönetiminin, valiliğimizin ve emniyet teşkilatımızın bu yaşanan kötü olaylarla ilgili gereğini yapacağına inanıyoruz. Bu konuyla alakalı sorumluluk sahibi herkesi de görevini yapmaya davet ediyoruz. Neticesi ne olursa olsun Türk Milliyetçiliği, Millet ve Devlet davasından vazgeçmeyeceğimizin, ülkemizin ve şehrimizin güvenliği ve dahi huzuru için her türlü fedakarlığı yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle Ülküdaşlarımızı ve öğrenci kardeşlerimizi sükunete davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA