Eceabat Engelsiz Kafe Öğrencileri, Edirne'yi Gezdi

Eceabat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, Eceabat Engelsiz Kafe öğrencileri ile merkez ve köylerde yaşayan engelliler, aileleriyle Edirne'yi gezdi.

Kaymakamı Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve eşlerinin de katıldığı gezide ilk olarak Selimiye Camisi ziyaret edildi. Caminin müezzin mahfilinin mermer ayaklarından birinin altında bulunan ters lale motifini inceleyen grup, bunun hakkında rehberden bilgi aldı.
Saray İçi mevkisinde Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı er meydanı ve Balkan Şehitliği'ni de ziyaret eden grup, 2. Bayezid Külliyesi'ne de uğradı. Kafile, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği yöneticilerini de ziyaret etti.

Dayan, yaptığı açıklamada, Engelsiz Kafenin, yaklaşık iki yıldır uygulanan bir proje olduğunu belirterek, çalışmaların Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde sürdüğünü bildirdi.
Dokuz ise gezinin, katılımcılara güzel kazanımlar sağladığına dikkati çekerek, "Her şey, Engelsiz Kafenin değerli öğrencileri ve aileleri için. Biz sizler için varız. Attığımız bu adımları ilerleyen zaman diliminde de atacağız" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA