Kaçırılan İş Adamı Diyarbakır’da

Gaziantep'te kaçırılan işadamı Ahmet Şireci, Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yorulmaz ile Kılıçlar köyü kırsalında kurtarıldı.

Kaçırılan İş Adamı Diyarbakır’da
Şireci’yi kaçıran zanlıların, 5 milyon dolar fidye istedikleri öğrenildi.

Gaziantep’te tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamı Ahmet Şireci, 27 Kasım günü kaçırılarak Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yorulmaz ile Kılıçlar köyü bölgesi kırsalına getirildi.

Ailesinin haber vermesi üzerine harekete geçen Gaziantep ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece saat 02:00’ da düzenledikleri operasyonla işadamı Şireci’yi kurtardı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte polisevine gelen işadamı Şireci, gazetecilere, soruşturma bittikten sonra açıklama yapacağını ifade ederek, kendisini kurtaran Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkürlerini ileterek, “Beni devlet başkanı gibi kurtardılar” dedi.

İş adamı Ahmet Şireci’nin kurtarılmasıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ise operasyonun başarılı geçtiğini ifade ederek, Şireci’yi kaçıran zanlıların geçmiş dönemde de adam kaçırma suçlarında kayıtlarının olduğunu söyledi.

Güven, "Gaziantep polisinin çalışması kapsamında bir ekip Diyarbakır’a geldi. Şireci’nin kaçırıldığı an ihbar edilmişti. Kaçırıldığında yanında bir arkadaşı da vardı, onu bırakıyorlar. İhbarı aldığımızda olayın kimler tarafından gerçekleşebileceği üzerine çalışma yürüttük. Kaçırılan yeri tespit ettik, fakat alan olarak nasıl bir konuma sahip olduğunu bilmediğimiz için hemen operasyon düzenlemedik. Daha sonra teknik çalışmalarımız oldu. Bir grup arkadaşımız Şanlıurfa’da çalışma yaptı. Diğer bir ekip ise, Şireci’nin kaçırıldığı noktada çalışmalar yapıldı. Kaçırılanlar ilk olarak öncü bir araç kullandı. Bizim uygulamamızda geçen öncü aracı şüphe uyandırmaması için bıraktık. Daha sonra başka bir aracın yerini tespit ettik. Yakaladığımız araçta Ahmet Şireci ile birlikte 4 kişi vardı. Operasyon esnasında silah kullanılmadı. Şireci’yi kaçıranlardan 4 kişi Diyarbakır’da, 2 kişi ise Gaziantep’te yakalandı. Kaçıranlar Şireci’den 5 milyon dolarlık fidye istemiştiler. Şireci’nin başına daha önce böyle bir olay gelmemişti. Hayatında hiçbir tehdit almış değil. Gaziantep’te çok sevilen biridir. Kaçıran zanlılar, Şireci’ye silah zoruyla senet imzalamışlar" diye konuştu

Kurtarılan işadamı Şireci, polis ekipleriyle beraber Gaziantep’e hareket etti.
Kaynak: İHA