İşte Kanal İstanbul'un en belirgin hali

Kanal İstanbul için start verildi. 3'üncü havalimanı aksında yer alan 5 köye kamulaştırma tebligatları ulaşmaya başladı.

İşte Kanal İstanbul'un en belirgin hali
İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'un güzergahı ve güzergahta yapılacak yeni yerleşim birimlerinin netleşmesinden sonra, 3'üncü havalimanı aksında bulunan 5 köye, kamulaştırmaya ilişkin olarak tebligatlar gitmeye başladı.

ÇILGIN PROJE HIZ KAZANDI

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun hazırlanmasından sonra harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, havaalanı bölgesinde bulunan 7 şirkete ait olan maden sahalarına verilen ruhsatların iptali için de şirketlere 'boşaltın'yazısı gönderdi.

MASRAFLAR ÇIKARTILDI

Boşaltma emri verilen şirketlerin, maden sahalarında yaptıkları masrafları tespit edilerek bedelleri çıkarıldı. Masrafları tek tek listeleyen bakanlık yetkilileri,'3 ay içinde sahaları boşaltın'diyecek.

KANAL İSTANBUL'UN GÜZARGAHI BELLİ OLDU
Kanal İstanbul'un güzergahı, Yeniköy- Sazlıdere Barajı-Arnavutköy-Başakşehir- Küçükçekmece Gölü aksında yer alacak. Bölgede kurulacak rezerv alanlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 4 Mart'ta Devlet Su İşleri (DSİ), Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kanal İstanbul projesinin geçeceği Küçükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir Belediyelerine birer yazı göndererek, güzergâh üzerinde yapılacak 50-100 yıllık yaklaşım planlarıyla ilgili çalışmalarını bakanlığa iletmelerini talep etmişti. Bakanlığa ulaşan görüşlerle bilgiler doğrultusunda yüz bin ölçekli imar planı için düğmeye basıldı.

HAFRİYAT HAVALİMANININ DOLGUSUNA
Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarında da projenin inşaat çalışmaları sırasında çıkacak 5 milyar metreküp hafriyatın yarısının, havaalanı projesinin dolgusunda kullanılacağı hesaplandı. Bölgenin tercih edilmesindeki en önemli nedenlerden birisi Küçükçekmece Gölü, Sazlıdere Barajı'nı da içine alacak olması. 44 kilometre uzunluğundaki projenin sadece 21 kilometrelik bir alanında, ciddi bir hafriyat çalışması yapılacak.

İŞTE ÇILGIN PROJENİN EN BELİRGİN HALİ

İşte Kanal İstanbul'un en belirgin hali