Giresun Valisi Hasan Karahan Müjdeyi İstanbul’dan Verdi

Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu-Giresun Havaalanı'nın önümüzdeki ilkbaharda hizmete açılacağını söyledi.

Giresun Valisi Hasan Karahan Müjdeyi İstanbul’dan Verdi

Giresun Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı Bilgelik Akademisi Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, eski Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Hüseyin Besli başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, siyasetçi ve iş dünyasından önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, "Giresunlu hemşehrilerimiz memleketleriyle çok yakından ilgileniyorlar ve takip ediyorlar. Bu bize güç veriyor. İcraatlarımızı Amerika'dan da bile takip ediyorlar. Giresun da zorlu bir coğrafyamız var. Sürekli göç verdiği için insan unsuru ile ilgili sorunlarımız mevcut. Altyapıya yatırımlar yapılmış ve yapılmaya da devam ediyor. Hastanelerde, kamu binalarında, üniversitede ve yurtlarda ciddi yapılaşmalar var. Eksikleri büyük ölçüde tamamlanıyor. Yakın gelecekte Dereli-Şebinkarahisar yolu ve havaalanı projemiz tamamlanıyor” dedi.

Havaalanının gelecek ilkbaharda hizmete başlayacağını da müjdeleyen Vali Karahan, bu durumun Giresun'a büyük bir hız kazandıracağını söyledi.

Karahan, “Havaalanı büyük bir eksiklikti. Bir bölgede hava yolu ulaşımı yoksa o şehir kendini toparlayamıyor, kalkınamıyor ve uçuşa geçemiyor. Bu eksiklik çok şükür yakın gelecekte tamamlanacak” dedi.

Yaklaşık 23 bin öğrencisi olan Giresun Üniversitesi'nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten ve programa katılan iş adamlarına Giresun Üniversitesi'ndeki öğrencilere burs vermeleri ricasında bulunan Hasan Karahan, “Öğrenciler Giresun'a sıcaklık getiriyor ve ili canlandırıyor. Hızla büyüyen üniversitemizin 10 fakültesi vardı, şimdi de Denizcilik ve Beden Eğitimi alanlarında 2 yeni fakülte açılacak. Ayrıca fakülteler ilçelere de yayılıyor. Böylece genç nüfus ve sıcak para ilçelere gidecek” şeklinde konuştu.

'BURAYI BÖYLE KORUMAZSANIZ SİZE HAKKIMI HELAL ETMEM'
Bölgedeki turizmin son yıllarda gelişimin gösterdiğini altını çizen ve bu doğrultuda 5 yıldızlı otel ihtiyacı oluştuğunu belirten Vali Karahan, “Büyük ölçüde Karadeniz'de hem yerli turizm gelişti hem de çeşitli Arap ülkelerinden gelen turistlerde ciddi artış var. Bu da bizim için sevindirici. Güzel bir potansiyelimiz var. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız Giresun'u ziyaretinde 'Burayı böyle korumazsanız size hakkımı helal etmem' dedi.

Giresun'un sempatikliği herkesin dikkatini çekiyor” ifadesini kullandı.

Giresun’un en önemli simgelerinden ve geçim kaynaklarından biri olan fındık ile ilgili de açıklamalarda bulunan Giresun Valisi Hasan Karahan, “Giresun'da fındığın nimet olduğunu biliyoruz ama bu nimete gerekli hürmeti gösteremiyoruz. Burada yaşayanlar için fındık, sıla-i rahim yapmaya vesile oluyor ve ciddi gelir getirmiyor. Ama Giresun'da yaşayanlar için fındık, tek ekonomik girdi ve geçim kaynağı. 420 bin nüfusta 80 bin kayıtlı çiftçimiz var. Bu ciddi bir rakam. Fındıkta çok büyük sorunlar var. Giresun için fındığın başkenti diyoruz. Son yıllarda ağaçların yaşlanması, kuraklığın ciddileşmesi ve birtakım sıkıntılar bir araya geldiği zaman verim dönüm başına 70 kiloya kadar inmiş. Fındık gerekli hürmet, bakım, gübreleme, sulama ve ilaçlamayı görürse yani emek verilirse dönüm başına 300 kiloya kadar çıkabilir. Az bir gayretle bunu yakalayabiliriz” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA