Eğirdir Gölü'ndeki Plajlara 'Özel Hüküm' Engeli İddiası

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bazı basın yayın organlarında çıkan "Eğirdir Gölü için belirlenen özel hüküm nedeniyle göldeki plajın kapanacağına ilişkin iddialara" yönelik, "Eğirdir Gölü ile ilgili özel hüküm 2012'de çıkmış olmasına rağmen Altınkum Plajı geçen yıl da bu yıl da halka açıktı. Plajın, 2014'de de halka açık olacağını düşünüyoruz " dedi.


Özmeral, Anadolu Ajansı Isparta Bürosu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü'nün Türkiye'nin dördüncü büyük tatlı su gölü olduğunu söyledi.

Gölün kaynaktan beslenmesi nedeniyle içme suyu rezervi açısından da Türkiye'nin en büyük gölü olduğunu dile getiren Özmeral, hali hazırda gölün Isparta'nın içme suyunu karşıladığını kaydetti.

Gölün balıkçılığın yanı sıra tarımsal faaliyetler için de kullanıldığını anlatan Özmeral, geçen yılın mayıs ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetim Genel Müdürlüğünün, Eğirdir Gölü için özel hükümler belirlediğini bildirdi.

Hükümlere göre gölün su seviyesini ifade eden 919 metre kotu ve kıyıdan 300 metrelik mesafesinden herhangi bir faaliyete izin verilmediğini dile getiren Özmeral, hükümler kapsamında kamuoyunda göldeki Altınkum Plajı'na girilemeyeceği yönünde iddialar yer aldığını söyledi.

Söz konusu iddiaların bu aşamada gerçeklik payının bulunmadığını vurgulayan Özmeral, "Eğirdir Gölü ile ilgili özel hüküm 2012'de çıkmış olmasına rağmen Altınkum Plajı geçen yıl da bu yıl da halka açıktı. Plajın, 2014'de de halka açık olacağını düşünüyoruz. Gerçekten yetkililerden böyle bir ikaz gelirse bunu değerlendirmeye alırız ancak bugüne kadar yetkililerden böyle bir şey gelmedi" diye konuştu.

Kaynak: AA