Samsat’ta Lise Öğrencilerine Kaban Dağıtıldı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde eğitimlerini sürdüren ortaöğretim okulu öğrencilerine kaban dağıtıldı.

Samsat’ta Lise Öğrencilerine Kaban Dağıtıldı

Merkezi İstanbul’da bulunan Yeni Dünya Vakfı ve Samsat Kaymakamlığı işbirliği ile Samsat Lisesi ve Samsat İmam- Hatip Lisesi öğrencilerine kaban dağıtıldı. Cumhuriyet Konferans Salonu’ndaki kaban dağıtım törenine; Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Eleştir, Vakıf Adıyaman İl Temsilcisi Uğur Dündar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Önal ve İsmail Selçuk ile okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Yeni Dünya Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi Uğur Dündar, verilen kabanları yardım olarak değil, vakfın bir hediyesi olarak kabul edilmesini ifade ederek, Vakfın kuruluşu, misyonu ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Dündar, “Vakfımızın merkezi İstanbul olmakla birlikte yurdun dört bir tarafında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bazı fakir yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermekte ve bazen de böyle hediyeleri vesile ederek siz değerli öğrenci kardeşlerimizle bir arada olmaya çalışmaktayız. Çalışmalarımızı sürdürürken Sayın Kaymakamımız İsmail Sündük ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli bizlere yardımcı olmaktadırlar. Kendilerine ve Vakıf Başkanımız Sayın Mahmut Göksu’ya huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür sosyal faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise Yeni Dünya Vakfı Başkanı ve yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, dağıtılan kabanların öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Sündük, “Eğitime yapılan her türlü yardım ve yatırım, bireyin ve ülkenin kalkınmasında karşılık bulacaktır. Bu yıl Samsat için eğitimde altın yıl oldu. Bütün okullarımızı onarımdan geçirdiğimiz gibi iki tanede sekiz derslikli okul yaptırmaktayız. Bu anlamda Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a çok teşekkür ediyoruz. Böylesi sosyal desteklerle eğitime verdikleri destekten dolayı Yeni Dünya Vakfı başkan ve yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA