Baykal ile yarışmayı gönülden arzu ederim

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi adlı programda Yerel seçimleri ve CHP’yi değerlendirdi.

Baykal ile yarışmayı gönülden arzu ederim
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Ferda Yıldırım 'ın yaptığı 'Basın Kulisi ' isimli izleyicili tartışma programın bu geceki konuklarından Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel yerel seçimler ile ilgili değerlendirmeleri sırasında “Baykal ile bir siyasi yarışa girmeyi gönülden arzu ederim” diye konuştu.

‘Değerlendirmemizi rakip adaylara değil, kendimize göre yapıyoruz'
CHP'nin takdiri hakkında benim bir yorumda bulunmam çok doğru olmaz. Onlar neye göre stratejilerini belirliyorlar benim tahmin edebilme imkânım da söz konusu değil. Ama onlar eğer AK Parti'nin adaylarına göre bir aday tespiti yapma noktasında bir tercih içerisinde bulunuyorsa AK Parti'nin rakip adaylara göre bir aday tercihi içerisinde bulunmadığını çok iyi bilen birisi olarak bunu kendi adımıza cevaplayabilirim. O yüzden bizim rakip adayların kim olduğu hiç bir zaman dikkat çerçevemiz içerisinde yer almıyor. CHP böyle bir şey yapıyorsa o onların bileceği iştir.

CHP tabanının sağdan devşirme adaylar hususundaki tercihinin ne olacağını görebilme şansına bugün de sahip değiliz. Belki anketlerle bunu ölçebiliriz.

‘Baykal'la yarışmayı gönülden arzu ederim'
Sayın Baykal, Türkiye'de ve Türkiye siyasetinde genel başkanlık yapmış bir Antalyalı olarak da belli bir kariyere sahip kişidir. Dolayısıyla genel başkanlık düzeyinde siyaset yapmış bir hemşerim ile yarışmayı tabiî ki çok arzu ederim. Ama Sayın Baykal'ın bu konudaki takdiri ne olacağını bilebilme şansına sahip değilim. CHP'de bizim adaylığımızdan sonra aday bulma telaşının olduğunu bende duyuyorum. Bizim ismimize karşılık seçenekli anketlerde ki sonuçlar belki sizin söylediğiniz doğruysa Sayın Baykal'ı dâhil Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığında değerlendirme noktasında CHP'yi bir tercihe yönlendirmiş olabilir.

Sayın Baykal CHP'de çok uzun dönem siyaset yapmış Antalyalı bir eski genel başkandır. Dolayısıyla tabiî ki ben bir eski genel başkanla bir siyasi yarışa girmeyi gönülden arzu ederim. Tabiî ki bu konudaki takdiri Antalyalılar değerlendirecektir. Ama ben bunların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu konusunda bir iddiada bulunamam.