En İyi Filmler Seçildi

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen, Asitem’in düzenlediği Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali kapsamında yapılan Yalıçapkını kısa film festivalinde ödüller sahiplerini buldu.

En İyi Filmler Seçildi

Toplam 66 filmin yarıştığı festivalde en iyi Deneysel film ödülü Döngü’ye, Animasyon film ödülü Beerbug (İspanya), Belgesel En iyi film ödülü ‘7 Lira’, Belgesel Jüri Özel Ödülleri ‘Bir Leğen Bir insan’ ile ‘Zifir’ filmlerine ve son olarak kurmaca dalında en iyi film ‘Yolculuk’, Juri özel ödülleri ‘Sisyphos’, ‘Anaar Miveye Behest Ast (İran)’ ve ‘Sıradaki’ filmlerine gitti. Festivalin onur ödüllerini ise Şemsi İnkaya ve Selda Alkor aldı. Festivalin jürisinde yer alan Aydın Bağardı, Sema Öztürk, Cansel Elçin, Şemsi İnkaya ve Selda Alkor ödül alan filmleri ve gerekçeli kararlarını açıkladılar. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Bu festivalin İzmir için çok önemli olduğunu biliyorum, ileriki yıllarda hak ettiği yerini alacaktır. Bu festivalle beraber İzmir’e yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Yeni heyecanlar ve yeni başlangıçlar bizi çok heyecanlandırıyor. Ödül alan genç sinemacıları kutluyorum” şeklinde konuştu.

Asitem Başkanı Muammer Sarıkaya da “Seneye daha büyük bir festivalle sizlerin karşısında olacağız. Asitem olarak diyoruz ki; bu festival İzmir’in, festivalimize hepimizin sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Festivalin genel sanat yönetmeni Alper Akdeniz, ”Bir hayaliniz varsa, peşinize takılan çok olur. İnanmak gerekiyor her şeyden önce. Göreceksiniz bu festival daha ilerde ne kadar çok ses getirecek. İnanarak, destekleyerek, görerek daha güzel yerlere geleceğiz. Ben buna inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA