Emet'te 737 Aileye Kömür Yardımı

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ilçe merkezi ve köylerindeki 737 vatandaşa bin 170 ton kömür yardımında bulunulduğu bildirildi.

Emet'te 737 Aileye Kömür Yardımı

Edinilen bilgiye göre, Emet Sosyal Yardımlaşma Vakıf Başkanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde merkez ve merkeze bağlı köylerde dağıtılmak üzere toplam bin 500 ton kömür alındı ve vakıfa kömür yardımı için başvuran bin 402 vatandaştan, uygun görülen 737 vatandaşa yakacak yardımı yapıldı. Merkezdeki ailelere 2, köylerdeki ailelere de 1,5'er ton kömür dağıtıldı.

Emet İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, yaptığı açıklamada, vakıf mütevelli heyeti ile birlikte değerlendirmelerin yapılarak dağıtımların gerçekleştiğini belirterek, ” Şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve yakınlarına, Yoksullara, engelli vatandaşlarımıza, dul yetim ve öksüzlere, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yakacak yardımı sağlanmıştır. Merkezde 2 şer ton,köylerde ise 1.5 ton olarak yapılan dağıtımlar gerçekleştirildi.

Bu yıl ise önceki yıllara göre kömür nakliye işini de ihale ederek vatandaşlarımızın evlerine kadar yakacak yardımlarının ücretsiz götürülmesini sağladık. Önceki yıllarda GLİ’den alınan kömür ilçe merkezinde bir noktada toplanıyor, vatandaşlar muhtarlar vasıtası ile kendi imkanları ile evlerine götürüyordu. Halen 330 ton kömürün de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için vakıf mütevelli heyetimiz ile çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA