Ejderha Dövmeli kız geri dönüyor!

İsveçli yayınevi Norstedts, Millenium serisinin dördüncü kitabını 2014 Ağustosunda yayımlayacak.

Ejderha Dövmeli kız geri dönüyor!
İsveçili gazeteci ve polisiye yazarı Stieg Larsson'un ölümünden yaklaşık 10 yıl sonra yeni bir Ejderha Dövmeli Kız romanı yolda.

İsveçli yayınevi Norstedts, üç ciltlik kitabın ve hem İsveç'te hem de ABD'de filmi çekilen hikayenin kahramanları gazeteci Mikael Blomqvist ve hacker Lisbeth Salander'le ilgili yeni bir roman için yazar David Lagercrantz'la sözleşme imzaladı.

Yazarın web sitesinden yapılan duyuruya göre adı henüz belli olmayan devam romanı önümüzdeki yıl 15 Ağustos'ta "Norstedts, Ejderha Dövmeli Kız'ı yayınladıktan tam 10 yıl sonra" yayımlanacak.

Norstedts'in yayın yönetmeni Eva Gedin, özgün bir hikâye içerecek olan kitabın Larsson'un yazmaya başladığı ancak ölümü nedeniyle yarım kalan romanla hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtti.

LARSSON'UN HEDEFİ 10 KİTAPTI

Gazeteci ve Millenium üçlemesi olarak bilinen çoksatar polisiye romanların yazarı Steig Larsson, 2004'te romanlarının yayımından önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını yitirmişti. Larsson, seriyi 10 romana tamamlamayı planlıyordu.

Mesai arkadaşı Kurdo Baksi'ye göre Larsson ölmeden önce dördüncü Millenium kitabı üzerinde çalışıyordu. Yüzde 75'i tamamlanan müsvedde İrlanda, İsveç ve Amerika'da geçiyor ve Slander'in ikizi Camilla'ya yer veriyordu.

LAGERCRANTZ KİMDİR?

51 yaşındaki Lagercrantz da kariyerine suç ve seri katiller üzerine haberler yazan bir gazeteci olarak başlamış. Norstedts, yazarı "metinlerinde sürekli tuhaf karakterler ve girift kişilikli dahileri ortaya çıkaran bir yazar" olarak tanımlasa da Lagercrantz'ın çok satan başarıları da var. Yazarın hayalet yazarlığını yaptığı Jag är Zlatan Ibrahimović, iki aydan kısa bir süre içinde 500 bin ciltli kopya sattığı 2011'de yılın en hızlı satılan kitabı unvanını kazanmıştı.

Lagercrantz'la dördüncü kitap için yapılan anlaşma Larsson'un yarım kalan romanıyla ilgili bir hukuk savaşı sonrasında geldi.

Merhum yazar birlikte yaşadığı Eva Gabrielsson'la evlilik ilişkisi içinde olmadığı için mirası İsveç yasaları uyarınca ilişkilerinin zayıf olduğu babası ve erkek kardeşine geçmiş, buna karşın Gabrielsson edebi hakları kendisine devredilene kadar müsveddeyi vermeyi ve yarım kalan romana ait olay örgüsünün ayrıntılarını açıklamayı reddetmişti.