'biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'Kütahya'da Da Uygulanmaya Başlandı

'Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi' olarak bilinen avuç içi tarama sistemi Kütahya’daki özel hastanelerde de uygulamaya başlandı.

'biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'Kütahya'da Da Uygulanmaya Başlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından zorunlu hale getirilen 'Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi' olarak bilinen avuç içi tarama sistemi Kütahya’da bulunan özel hastanelerde kullanılmaya başlandı.

Sistemin çalışması hakkında bilgi veren BSK Anadolu Hastanesi Halkla İlişkiler Uzmanı Hatice Kurt, hastaların üzerinde TC kimlik numarasının yazılı bulunduğu bir kimlik belgesiyle işlemin 2 dakika içinde yapıldığını belirtti.

Uygulama nedeniyle hastanelerde kimlik doğrulama işlemi yaptıran hastalar ise uygulama dan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ Bazen hastalık nedeniyle acilen evden çıkıp geliyorduk ve kimlik olmadığı için muayene olamıyorduk. Şimdi yeni sistem ile TC numaramızı söyleyim tüm işlemlerimizi yaptırabiliyoruz” diye konuştular.

Kurt, Biyometrik kimlik doğrulama sisteminden 12 yaşın altındakiler, damar izi alınamayacak olanlar, parmak ve avuç içi bütünlüğü bozulmuş olan kişilerin muaf tutulacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA