Artvin-borçka Karayolu’nda Heyelan

Artvin-Borçka karayolunun 12. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Artvin-borçka Karayolu’nda Heyelan

Edinilen bilgiye göre, Borçka-Artvin karayolunun 12. Kilometresinde Adagül Köyü Kırlangıç Mahallesi mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle yola toprak ve kaya parçaları düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobile düşen kaya parçalarının savrulması sonucu araç lastiği patladı. Yol yaklaşık 1.5 saatin ardından kontrollü bir şekilde trafiğe açılırken, heyelan bölgesinde kaya parçalarının yola zaman zaman düşmeyi sürdürdüğü öğrenildi.

Bölgede heyelanların sıkça yaşandığını belirten Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan “Bu yollar standartlara uygun değil, 3. sınıf yollarda kelle koltukta geziyoruz” dedi.

“Adagül köyü sınırlarındaki heyelanlı bölge Artvin-Borçka karayolundaki en belalı yerdir” diyen Alpaslan “Her yağan yağmur her yağan karda adeta yağmur gibi taşlar yollara düşüyor. Sağolsun emniyet mensuplarımız yolu hemen trafiğe kapatıp ölümlere yada yaralanmalara sebebiyet vermeden heyelanlı yolda önlem aldılar. Artvin güzergahındaki çoğu yolların standartlara uygun değil, burada yapılan yollar 3. sınıf dağ yolu karayollarına yakışır uygun yol değildir. Yollara kimse tuz atmıyor, DSİ’ye soruyoruz ‘biz tuz atamayız’, Karayollarına diyorum ‘ben bakamam’ diyor vaziyetimiz içler acısı Allah yardımcımız olsun. Bu konuyu yeni gelen sayın Valimiz Kemal Cirit’e ilettim telefon açtım. Adagül köyündeki heyelanlı bölgede bulunan taşlara bir an önce çözüm bulunması gerekli olduğunu söyledim. Yoksa bu yoldaki taşlar bir gün burada birçok insanın canına mal olacağından korkum çok büyüktür. Yaşanabilecek ölümlerin hesabını kim nasıl verebilecek ?” diye konuştu.

Kaynak: İHA