Eceabat Hayvan Barınağında İnceleme

Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Ülkü Akyel Işık, Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki hayvan barınağını inceledi.

Eceabat Hayvan Barınağında İnceleme

Çanakkale iline bağlı olan Ecebaat ilçesindeki barınağı inceleyen Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Ülkü Akyel Işık, olumlu ve olumsuz tespitlerde bulundu. Olumlu raporlar arasında barınak ulaşımın kolay bir yerde olduğunu gösteren Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Ülkü Akyel Işık, “Ayrıca etrafı tellerle çevrili, özgürler ve ahşap kulübeleri ile güneşlikleri var” dedi.

Olumsuz şartların bir hayli çok olduğuna değinen Işık, “Veteriner hekim maalesef yok. Hizmet alımı yapılmıyor. Kısırlaştırma, aşılama ve tıbbi müdahaleler de bulunulmamış. Ahşap kulübeler yetersiz ve olanlarda kırık. Kısırlaştırma olmadığı için oradaki hayvanlar sürekli yavrulayıp çoğalıyor. Bu da bir kısım zorlukları da beraberinde getiriyor. Barınakta hiçbir görevli yok. İtfaiye çalışanları kendi özel araçlarıyla yemek toplayıp besleme yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Barınaktan ayrıldıktan sonra izleyecekleri yolu belirlemek için Eceabat'ta bulunan gönüllülerden Serap Kahya, Gül Zeybek, Nursel hanımla buluşan HAYTAP Temsilcisi Ülkü Akyel Işık, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ile görüştü. Görüşmede, tespit edilen olumsuzluklar iletilerek, en kısa sürede düzeltilmesi talep edildi. İlçe müftüsüyle görüşülerek camilerde sokak hayvanları adına vaazlarda bulunmasını rica eden Işık, okullarda çocuklara yönelik eğitim programı düzenlenmesini istedi. Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, çalışmaların hayata geçirilebilir nitelikte olduğunu söyleyip gereken düzeltmelerin yapılacağını kaydetti.

Kaynak: İHA