Tertemiz Gümüşhane Projesi

Gümüşhane Valiliğince hayata geçirilen "Tertemiz Gümüşhane Projesi" çerçevesinde köylerdeki çöpler toplanıyor.

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Yusuf Mayda ile iki yıl önce yaptıkları toplantıda, Gümüşhane'nin sorunlarını masaya yatırdıklarını, Mayda'nın öncelikle Harşit Çayı'ndaki kirliliğin bertaraf edilmesi konusunda kendilerine talimat verdiğini söyledi.

Kirliliğe neden olan etkenleri ortadan kaldırma adına Harşit Havzası'nda yer alan köylerdeki çöplerin Harşit Çayı'na gitmesinin engellenmesi gerektiği kararına vardıklarını ve "Tertemiz Gümüşhane" adlı proje hazırladıklarını belirten Karatepe, şöyle devam etti:
"Yapacağımız çalışmaları bir bütün olarak ele aldık. Üç aşamalı bir proje oluşturduk. Öncelikli olarak bir çöp arabası, köylerdeki çöplerin konulacağı konteynırlar ve bu çöpleri toplayabilecek kişilerin istihdamı noktasında proje çalışması içine girdik. Çöp konteynırlarını İSTAŞ Genel Müdürü Osman Akgül ve iş adamlarımızın katkılarıyla temin ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak bir çöp arabası aldık. Ücretleri Köylere Hizmet Götürme Birliğinden ödenmek üzere üç işçi arkadaşımızın istihdamını sağladık."
Çalışma ve İş Kurumunun hayata geçirdiği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında da çöp toplamak için işçi istihdam edildiğini anlatan Karatepe, "Köylerin içinde, çevresinde, derelerde bulunan bütün çöpler toplandı, belediyemize ait vahşi çöp depolama alanına taşındı. Bu yıl Harşit Çayı'na baktığımızda akarsuyun temizliğini görebilmekteyiz. Bu çalışmamızı sürdüreceğiz. Köylerimizdeki çöp konteynır sayısını artıracak, ikinci bir çöp toplama aracı alacağız. Daha iyi ve daha güzel hizmet verme adına çalışmamızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu.

Karatepe, köylülerin uygulamadan memnun olduğunu, çöplerini konteynırlara atmada önemli gelişme sağlandığını ifade ederek, "Zaman zaman bazı köylerde çöp konteynırlarının kullanılmadığına ancak her geçen gün kullanımda ilerleme olduğuna tanık oluyoruz. Projemiz sadece merkez ilçede uygulanan bir proje değil. Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimizde de uyguluyoruz. Gelecek yıldan itibaren de Torul ve Kürtün ilçelerimizde uygulamaya geçeceğiz. Tek dileğimiz çevre bilincinin giderek gelişmesi, temiz çevre hassasiyetinin artmasıdır" dedi.

Karatepe, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e de projeye sundukları önemli katkılardan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA