Şereflikoçhisar'da Engellilerle Dayanışma Programı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, "Biz, her şeyiyle hazırız. Ankara'yı ciddi ciddi istiyoruz, bunun için de hazırız" dedi.

Karakaya, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nu ziyaretinde, seçim çalışmalarını 2 aydır yürüttüklerini ve ciddi bir konuma getirdiklerini belirterek, "Büyük bir teveccüh var, Ankara'nın bütününe kucak açıyoruz. 'Şucu bucu' anlamında ayrılık yok, bütün Ankaralıların adayıyız" diye konuştu.

Karakaya, 10 yıldır siyasetin içinde ve vatandaşla iç içe olduğuna değinerek, "Allah korkusu olması gerekiyor. Biz, her şeyiyle hazırız. Ankara'yı ciddi ciddi istiyoruz, bunun için de hazırız" ifadesini kullandı.
Kendisinin seçilme şansı düşük bir aday olduğuna yönelik iddiaların kasıtlı üretildiğini, henüz daha seçim havasının oluşmadığını, tarafsız kuruluşlara anketler yaptırdıklarını anlatan Mevlüt Karakaya, "21 yıldır Ankara'da milli maçlar bile yapılamıyor. Ana ulaşım ve yol planı yok. 20 yılda metro raylı sistem neden yapılamadı. Ankara'da yaya yok, battı çıktılarla yürüyemezsiniz. Ana ulaşım planı olmayan bir Ankara'dan bahsediyoruz" diye konuştu.

Ostim Sanayici İşadamları Derneği'ni de (OSİAD) ziyaret eden Karakaya, 10 yıldır MHP'nin Ar-Ge'sinde çalıştığını ve hep "Üreten ekonomi" dediklerini belirterek, "Tükettiğinizi kendiniz üretiyorsanız güzeldir, bir de ürettiğinizi başkasına tükettiriyorsanız bu, çok daha güzeldir" dedi.

Küçük esnafın korunmadığını, ''pahalıya üret ucuza sat, yapamıyorsan bırak'' mantığının hakim olduğunu ileri süren Karakaya, şunları kaydetti:
"Ankara çok zengin, 7 katrilyon bütçesi var ama bir o kadar da hafriyat, otopark, altyapı gibi alanlardan rant var. 17 üniversitesi olan, 5'i geliyor, tekno kenti, organize sanayisi, altyapısı ile büyük bir potansiyel taşıyan Ankara finansının İstanbul'a taşınmasına gerek yok. Tarım faaliyetlerinin görmezden gelinmesi de gerekmiyor. Siz üretime verdiğiniz desteği, 3-5 firmaya destek olarak görüyorsanız burada yanılıyorsunuz. Yıllarca üretim, üretim dedim."
Karakaya, uzman bir ekiple önemli projeler hazırladıklarını, engelleri kaldırmak için hazır olduklarını dile getirerek, "Ankaranın tek bir engeli var, o da Melih Gökçek. Ankara'da 400 bin ailenin yardım aldığı söyleniyor. Ankara'da bir elin parmağı kadar zengin var, nereden zengin o da ranttan zengin. Acımasız bir rekabet var" iddiasında bulundu.
Kaynak: AA