'Elini yan tarafa götürünce tetiğe bastım'

Konya'da önceki gün bir araya geldiği alacaklı arkadaşını tabanca ile vurarak öldüren şüpheli yakalandı.

'Elini yan tarafa götürünce tetiğe bastım'
Şüphelinin ilk ifadesinde, tartıştığı arkadaşının elini yan tarafa götürmesi nedeniyle korkup, 'Benim anam ağlayacağına onunki ağlasın' diye tabancasını çekip ateşlediğini söylediği öğrenildi.

Olay, önceki gece saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Saraycık Sokak'taki inşaat malzemesi satışının yapıldığı G.K'ye (28) ait iş yerinde meydana gelmişti. İddiaya göre, G.K. 3 yıl önce 250 bin lira hava parasıyla aldığı ve bir süre işletip kapatmak zorunda kaldığı kafeyi satın aldığı M.A. ile iş yerinde konuşmak için bir araya geldi. G.K. ile M.A. arasında paranın ödenmemesinden dolayı tartışma çıktı. Tartışmada G.K., M.A.'yı tabanca ile 2 yerinden vurarak öldürüp kaçtı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan cinayet şüphelisini 24 saat süren çalışmanın ardından gece merkez Selçuklu ilçesinde yakaladı.

Yakalanan şüpheli ilk ifadesinde, "Satın aldığımız kafe için 250 bin lira hava parası istemişti. Bu nedenle o gün bir araya geldik. Beraber alkol alırken hakaretler edip elini beline doğru atınca bir şey çıkaracak zannedip, 'Benim anam ağlayacağına, onunki ağlasın' deyip silahımı çekip ateşledim" dedi.

Cinayet şüphelisi G.K. ile olay anında yanında olan ve tartışmaya karışan amcası D.K. (39) ve tabancayı sakladığı ortaya çıkan O.A. (28), ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA