Biga'da 21 Girişimci Sertifikalarını Aldı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları verildi.

BTSO binasında düzenlenen törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan katıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, törende yaptığı konuşmada, girişimciliğin tüm dünyada bir trend haline geldiğini söyledi.

Tüm ülkelerin girişimciliği desteklemek zorunda olduğunun altını çizen Yüksel, ekonominin ivme kazanması için girişimciliğe önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Girişimcilik, Türkiye'de çok düşük kalmış ancak son yıllarda KOSGEB olarak artış eğilimine girdi. Biga'da da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biga potansiyeli çok büyük olan bir ilçemiz. Ancak, maalesef bu zamana kadar girişimcilik eğitimi verilmemiş. Kadınlarımızdan daha çok büyük bir ilgi görüyoruz. Çanakkale KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzden bu güne kadar yüzde 65 kadın girişimci destek almış. Destek alan girişimcilerimize devamlı destek olacağız. Kursu tamamlayan kursiyerlerimizden en az 5-6 kişisi iş yerini kuracaktır" diye konuştu.

Daha sonra 20 Kasım ile 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kursa katılan 21 kişi belgelerini aldı.
Kaynak: AA