Yozgat'ta Polis Ekipleri, Araçlarda Kar Lastiği Uygulaması Yaptı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlar üzerinde kar lastiği uygulaması yaparak, şoförlere uyarılarda bulundu.

Yozgat'ta Polis Ekipleri, Araçlarda Kar Lastiği Uygulaması Yaptı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Yozgat-Ankara arası E-88 karayolu üzerinde uygulama yaparak, ticari araçların kar lastiği takıp takmadıklarını kontrol edip, kar lastiği takmayan araç sürücülerine de uyarılarda bulundu. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, 1 Aralık’tan itibaren hayata geçirilen ticari araçlarda kar lastiği uygulamasının 1 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Mevsim itibariyle trafikteki bütün araçlara kar lastiği takılması önerisinde bulunduklarını belirten Tuğrul, “Ticari araçların kar lastiği takması mecburidir. Sürücülerimizin can ve mal güvenliği için mutlaka araçlarında kar lastiği takılı olmasını istiyoruz. Bu kapsamda özellikle yolcu taşıyan minibüsler, otobüsler, yük taşıyan ticari araç sürücülerimizin mutlaka kış lastiği takmaları gerekiyor. Kar lastiği takmayanlara bir hafta süre veriyoruz. Bu süre sonunda takmadıkları anlaşılan sürücülerimizin araçlarını trafikten men ediyoruz, cezai işlem uyguluyoruz” dedi.

Kar lastiğinin kaza riskini azalttığını ifade eden Tuğrul, "Sürücülerimizin can ve mal güvenliği için kış lastiği çok önemlidir. Kış lastiği kazaları yüzde 50 oranında önlemektedir. Araçların yola daha çok tutunmalarını sağlar. Kış lastiği takmayan otomobillerin zincir takmalarını tavsiye ediyoruz. Kar yağışının yoğun olduğu bu bölgelerde genelde sürücülerimizin kar lastiğini takması bizi memnun etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA