Türkiye’nin Hedefine Ulaşmasında Belediyelere Büyük Rol Düşüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretleri kapsamında Karapınar ve Emirgazi ilçelerinin beldelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kar yağışı ve soğuk havada gerçekleşen ziyaretlerde daire başkanları ile birlikte Karapınar’ın Hotamış, İslik, Yeşilyurt, Kayalı beldeleri ile Emirgazi’nin Işıklar beldesini ziyaret etti. Programlarda belde sakinlerine Yeni Büyükşehir Yasası’nın getirdiklerini anlatan Başkan Akyürek, yasa ile bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade ederek, “Türkiye’nin vizyonu son yıllarda değişti. Ülkemiz dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına girme ve lider ülke olma hedefine ulaşacak potansiyele sahip. Türkiye’nin hedefine ulaşmasında belediyelerin rolü bundan sonra çok fazla olacak. Yeni Büyükşehir Yasası bunu öngörüyor. Türkiye’nin lider ülke olması için şehirlerimizin ve belediyelerimizin daha güçlenmesi lazım. Konya, Avrupa’daki birçok ülkeden toprak alanı olarak büyük. Tarımsal üretimin neredeyse dörtte birine yakınını üretiyoruz. Hayvancılıkta birinci sırada, sanayi ve üretim mamullerinde çeşitlilik var. Üretim çeşitliliği bir şehrin gücünü oluşturuyor. Beş üniversite var. Konya’da temel meseleler büyük oranda çözüldü” dedi.

KONYA DENİNCE ŞEHRİN TAMAMI AKLA GELECEK
Beldelerde önce altyapı, yol, su kanalizasyon gibi yatırımlara gireceklerini, 5 yıl içinde köy ve beldelere en az 1 milyar lira yatırım yapılacağını belirten Başkan Akyürek, “Belde ve köyler mevcut yatırımların üstünde yatırım alacak. İlçeler artık metropol ilçe oldu. Bölgelerin meclis üyeleri Konya’da hem bölge yatırımlarını takip edecek, hem de Konya yönetiminde bizzat bulunacaklar. Artık Konya denince akla şehrin tamamı gelecek” diye konuştu.

Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk defa Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı kurulacağını da hatırlatan Başkan Akyürek, yıllık destek rakamlarının 3-4 katına çıkacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA