Kar Nedeniyle Mahsur Kaldılar

Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki bir mezrada iki aile, kar yağışı sebebiyle koyunları ile mahsur kaldı.

Kentte önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının yer yer bir metreyi aştığı belirtilen Şalpazarı ilçesinin Üzümözü köyü Ağakonağı mezrasında, Kemal İkinci ile eşi Hava İkinci'nin 60 koyun ile aynı mezradaki başka bir evde kalan Mustafa Çıtlak ve eşinin de 150 koyun ile mahsur kaldığı belirtildi.
İkinci ve Çıtlak aileleri ile koyunların kurtarılması için jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve AKUT ekiplerinin, iş makineleri desteğinde çalışma başlattığı öğrenildi.
Kurtarma çalışmaların yoğun kar sebebiyle güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, Vakfıkebir ilçesi Çavuşlu köyünde dün evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan alzehimer hastası Mustafa Fil'in (75), kar yağışı sebebiyle güçlükle yapılan arama çalışmalarına rağmen halen bunulamadığı kaydedildi. Fil'in bulunması için jandarma ve arama kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Ayrıca, Beşikdüzü ilçesinin Kalegüney köyü ile Şalpazarı ilçe merkezi ve bazı köylerde kar yağışı dolayısıyla elektrik kesintisi yaşandığı, bazı köylere 3 gündür elektrik verilemediği kaydedildi.
Kaynak: AA