Nurhak'ta Çifçilere Fidan Dağıtımı

Nurhak ilçesinde cevizciliğin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce bitkisel verimliği artırma projesi kapsamında İl Özel İdaresi'nin yüzde 50 hibe desteğiyle sağlanan ceviz fidanları, çiftçilere dağıtılmaya başlandı.
Kaymakamı Murtaza Dayanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma kapsamında ilçe genelinde çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanı verildiğini söyledi.

Bu projelerle çiftçilere ekonomik yönden katkı sağlamayı amaçlandığını ifade eden Dayanç, bölgenin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını ifade etti.

Nurhak'ta bir ceviz havzası oluşturmak istediklerini dile getiren, Dayanç, "İlçenin iklim ve toprak yapısına uyum sağlayan ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü ile birlikte bir çalışma başlattık. Bu yıl içerisinde, yöre çiftçilerinin talepleri doğrultusunda, aynı şekilde 2 bin fidan daha alınarak bahar aylarında üreticilerimize teslim edileceğinin de müjdesini şimdiden veriyorum" dedi.

Kaynak: AA