Kudaka, Bölge Çiftçisinin Umudu Oldu

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgede tarım ve hayvancılığa verdiği hibe destekleriyle adeta çiftçinin umudu oldu.


Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta yatırım yapmak isteyen ancak finansman yetersizliği sebebiyle modern hayvancılığa geçemeyen çiftçilere önemli finansman desteği sağlayan KUDAKA, bölgede tarım ve hayvancılık sektörünü harekete geçirdi.

Bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmeler, aldıkları destekler sayesinde daha da güçlenen fikir ve projeleriyle neleri başarabileceklerinin heyecanını yaşıyorlar. KUDAKA sağladığı hibe destekleriyle işletmelerin üretim tekniğini iyileştirerek ekonomik verimliliklerini arttırıyor ve böylece uzun yıllar ayakta kalabilmelerini sağlıyor.

2013 Yılı Bayburt İlinde Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programından faydalanan Savaş Tarım ve Hayvancılık bu örneklerden birisi…
Bayburt’un Çayıryolu Beldesi’nde daha önceleri besicilik yapan İbrahim Savaş, 2013’de KUDAKA’dan aldığı 160 bin TL hibe desteğiyle işletmeye gerekli olan makine ve ekipmanların alımı ve ahır modernizasyonu yapma yoluyla hayvan bakım ve besleme sistemlerini kurarak modern hayvancılık yapmaya başladı.

FİRMA SAHİBİ İBRAHİM SAVAŞ: “İŞLETMEMİZİN YÖREDE ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ DİLİYORUZ”
KUDAKA’nın desteği olmasaydı Çayıryolu’nda bu şekilde modern bir hayvancılık yapmalarının mümkün olmayacağını dile getiren Savaş, “Hayvancılık zor bir meslek ve altyapı sıkıntımız var. Ancak KUDAKA bize hem finansman desteği veriyor hem de hayvancılıkta daha ileri bir noktaya ulaşmak için teknik altyapı desteği sağlıyor. Yöresel hayvancılık yaparken şirketleşerek modern hayvancılığa geçişimizin yöredeki çiftçi kardeşlerimize örnek teşkil etmesini diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA