Ktü'deki Gerginlik

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci ile KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Bayraktar, dün üniversitede yaşanan arbedeye ilişkin açıklama yaptı.

Kanuni Kampüsü'nde bulunan Makine Mühendisliği Fakültesi önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, çeşitli sloganlar atıp pankart açarak, dün iki grup arasında yaşanan arbedeye neden olanları protesto etti.
Grup adına basın açıklaması yapan Melike Arduç, KTÜ Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümü öğrencisi olan ve kanser nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Yılmaz için Tonya ilçesindeki bir ortaokulda kütüphane kurulması amacıyla bir haftadır kampüsteki çeşitli kantinlerinde stant açarak kitap topladıklarını söyledi.

Makine Mühendisliği Fakültesi kantininde dün açtıkları standa, Öğrenci Derneğinde örgütlenen bir grubun şişeler ve sopalarla kendilerine saldırdığını ileri süren Arduç, "Bizler kanser sonucu hayatını kaybeden arkadaşımız için açtığımız standa saldıranları protesto ediyoruz. Saldırıyı yapanlarla ilgili fotoğraflar elimizde mevcut ve üniversite yönetimine şikayette bulunacağız. Ahmet için kuracağımız kütüphaneye tüm üniversite bileşenlerinden destek bekliyoruz" dedi.

Ahmet Yılmaz'ın kardeşi KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi öğrencisi Ali Yılmaz ise yaşanan olayı kınayarak, "Ben ağabeyimi 23 yaşında kanserden kaybettim. Onun adını yaşatmak için kütüphane kurulmaya çalışılıyor. Böyle bir saldırı yapılmasını kınıyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.
KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berkay Bayraktar ise KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, dün öğrencilerin sorunlarını, isteklerini ve şikayetlerini rektörlük makamına iletmek amacıyla 55 bin 36 öğrencinin temsilcisi olarak stant açtıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Konseyde görevli arkadaşlarıma kantinden meşrubat almak için içeri girdiğimde dört kişi, 'burası devrimcilerin kantini, buraya sen giremezsin' gibi cümleler sarf edip üzerime yürüdü ve bana saldırdılar. Daha sonra içeride kalabalıklaşarak üzerimize soda şişeleri fırlattılar. Bunun akabinde Öğrenci Konseyinde görevli olan iki arkadaşım yaralandı. Yanlış ifadelerle stantlarına saldırdığımızı söyleyen, bağlı olduğum kuruma iftira atanları dürüst olmaya davet ediyorum."
Bayraktar, olay yerinde herhangi bir standa, en ufak bir müdahaleleri olmadığını iddia ederek, "Üniversitemiz öğrencisi olan bir kişinin vefatı üzerinden olayları saptırarak, sabote edenleri kınıyorum. Vefat eden arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Kaynak: AA