Ak Parti İl Danışma Meclisi Pınarbaşı’nda Toplandı

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Kastamonu’yu Ak Belediyecilikle tanıştırmak için bu yola çıktıklarını söyledi.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Pınarbaşı’nda Toplandı

AK Parti Kastamonu İl Danışma Meclisi Toplantısı, Pınarbaşı ilçesinde yapıldı. Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekilimiz Mustafa Gökhan Gülşen ve İl Başkanımız Metin Çelik’in huzurunda Kastamonu Belediye Başkan adaylığını bana tebliğ etti. Bu görevi gururla, heyecanla ve büyük bir şevkle alarak bu duygularla sizlerin karşınıza geldim” dedi.

ŞEHRİMİZİN RUHUNU DOKUSUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ
Belediyeciliği vatandaşa hizmet etme sanatı olarak nitelendiren Babaş, şöyle konuştu: “Belediyecilik sadece betonarme bina, yol ve asfalt yapmak, şehrin çöpünü toplamak değildir. Biz, bunların yanında, bulunduğumuz şehrin ruhunu, kültürünü, mimarisini, dokusunu hizmetlerimize yansıtıp bunları ön plana çıkartmalıyız. Belediyeciliği bu şekilde yapmamız gerekiyor ve bunu da AK Parti çatısı altında birçok şehrimiz büyük bir başarıyla uyguluyor. Çünkü Başbakanımızın da belediyecilikten gelmesi münasebetiyle ülkemizde belediyecilik anlamında büyük değişim yaşanmıştır.”

SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK
11 yıllık AK Parti iktidarında kazanılan belediyecilik tecrübesiyle kendilerine verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını aktaran Babaş, şunları söyledi: “Kastamonu’yu Ak Belediyecilikle tanıştırmak için bu yola çıktık. Bundan sonra Kastamonu için yapacağımız projelerle, hizmette başarılı olmak amacıyla var gücümüzle durmaksızın çalışacağız. Bu duygularla aldığımız destek ve şevkle huzurunuza geldik. Artık belediyecilikte son sözü halk söylüyor. Halkımızın istek ve düşünceleri doğrultusunda bir belediyecilik hizmeti sunmamız gerekiyor. Tabi burada halkımızın isteklerini yerine getirirken günlük, orta ve uzun vadeli istekleri de gözardı edemeyiz.”
30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere 4 ay kaldığını hatırlatan Babaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zaman zarfında diğerleri laf üretirken bizler de proje üreteceğiz. Projelerimizle vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Bayındırlık projeleri, sosyal projeler ve mimari projeler olmak üzere hazırladığımız bu projeleri halkımıza dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız. Bu projelerimizi anlatmak için durmaksızın ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Tabi bu süreçte bizlere sataşmalar olacak. Bizleri karalamaya yönelik propagandalar yapılacak. Biz, partimizin bize verdiği üslupla bu iftiralara yeri geldiğinde cevap vereceğiz. Başbakanımızın dediği gibi, asla gereksiz polemiklere girmeyeceğiz, asla üslubumuzu bozmayacağız, ama hiç kimsenin karşısında da asla ezilmeyeceğiz."

HALKIMIZA PROJELERİMİZİ ANLATACAĞIZ
Yerel yönetimler olarak vatandaşlara yapmayı planladıkları projeleri anlatacaklarını söyleyen Babaş, şunları kaydetti: “Hazırladığımız projelerimizle vatandaşlarımızı en geniş bir şekilde bilgilendireceğiz. Önümüzdeki süreçte Kastamonu’da merkez belediyesi ile birlikte bütün ilçelerimizdeki belediyelerimizi AK Partili yapıp inşallah Sayın Başbakanımıza sunacağımıza inanıyorum. Bu konuda ben kendime güveniyorum, sizlerin de bana destek ve yardımlarınızla, bizlere verilen bu zorlu görevi yerine getirerek belediyeleri ilk önce AK Partili yapıp ardından da layıkıyla yöneteceğimize inancım tamdır. Allah, hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Mahalli İdareler Seçimleri, şimdiden vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.”

ADAY ADAYLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Türkiye’ye hizmet etmek için büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de, “Biz makam mevki koltuk sevdasından ziyade bir memleket sevdası içerisindeyiz. Bu memleket sevdasının en güzel göstergesi ise kilometrelerce uzaklıkta Pınarbaşı’nda bulunmamızdır. Buraya kendi aracımızla kalkıp geldik. Bu bir fedakarlıktır, gönül bağıdır” dedi.

Kastamonu Belediye Başkan adayının açıklandığına değinen Gülşen, yaşanan süreçte aday adaylarının gösterdiği davranışla bu işin makam ve mevki sahibi olmadığının en güzel örneğine şahit olduklarını kaydetti

Ankara’da Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan adaylarının yanında kendileriyle birlikte teşkilatın ve bütün aday adaylarının bulunduğunu ifade eden Gülşen, bu coşkuyu bizlerle birlikte bizzat yaşadıklarını ve adaylarının ise tebrik ettiklerini söyledi.

Bu davranışın her siyasi partide görülebilecek bir davranış olmadığına işaret eden Gülşen, şöyle konuştu: “Allah’a şükürler olsun Kastamonu’da aday adayı olan arkadaşlarımız, bu göreve hepside uygun ve en güzel şekilde yapabilecek olgunlukta olduklarını biliyoruz. Bunu da onurlu bir duruşla ispat ettiler. Bu medeni cesareti gösterdikleri için hepsine tek tek teşekkür ediyorum.”

HİZMETKAR BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELİRLEDİK
AK Parti’den Kastamonu Belediye Başkan adaylığı açıklanan Tahsin Babaş’ın hizmetkar bir belediye başkanı adayı olduğunu vurgulayan Gülşen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, teşkilatlarımızın kanaat değerini dikkate alarak halkımızın teveccüh ettiği bir adayı belediye başkanı adayı gösterdik. Kastamonu’da ilk önce milletimize kulak verdik ve ardından bu işlerin omurgası olan teşkilatlarımızın da temayül yoklaması ile düşüncesini aldık. En baştan itibaren Kastamonu’da adayımızı halk belirleyecek dedik ve öyle de yaptık. Kastamonulular Tahsin Babaş isminde karar kıldı ve teşkilatlarımızda bu konuda destek verdi."
Milletin efendisi olmaya değil milletin hizmetkarı olmaya talip olduklarını anlatan Gülşen, şöyle konuştu: "Bu sebeplerden dolayı buyurun size hizmetkar bir belediye başkan adayı, hücrelerine kadar belediyeyi bilen ve belediyeciliğiyle öne çıkmış bir adayla Kastamonu’nun huzuruna çıktık. Belediyede bugüne kadar yürüttüğü rutin işleri aksatmadan çoğu hizmetleri Kastamonu’ya kazandırdı. Bundan sonra da aynı hizmetleri Kastamonu’ya kazandırmak için bu göreve talibiz. Belediyenin bugüne kadar yürüttüğü her işte Tahsin Babaş’ın mutlaka parmağı bulunuyor. Fakat daha büyük projeleri imza atmak için AK Parti’nin verdiği hizmetlere inandı ve bizden yana tercihini kullandı. İnşallah bundan sonra da Allah kendisini utandırmaz ve başkan seçildiği takdirde belediyemizin mevcut işlerini aksatmadan hem de çok daha büyük projeleri Kastamonu’ya kazandırır. Artık Kastamonu’nun merkez nüfusu 100 bini buldu. Bu yüzden Kastamonu’nun büyük projelere ihtiyacı var ve bu projelere de inşallah imza atacağımıza inanıyorum”

HEYECANLI BEKLEYİŞ İLÇELERDE DE BAŞLADI
Kastamonu’da yaşanan heyecanlı bekleyişin ilçelerde de yaşandığına dikkat çeken Gülşen, şu ifadeleri kullandı: “Şuan 55 aday adayı bulunuyordu. Merkezi çıkarınca 49 ilçede aday adayımızı heyecanlı bir bekleyiş sardı. Bu heyecanlı bekleyiş Aralık ayı içerisinde sonuçlanacaktır. İlçelerimizdeki adaylarımızı da belirlerken aynı kriterleri göz önünde bulunduracağız. Önca kamuoyunun hassasiyetlerini ardından teşkilatlarımızın görüşlerini alacağız. 15 ilçe belediye başkanlığı AK Parti’de bulunuyor. Bu mevcudu koruyup inşallah merkez de dahil bütün ilçelerimizi kazanacağız. Bu ilçelerde de aday adayı olan arkadaşlarımıza merkezdekiler gibi aynı olgunluğu göstereceklerine inanıyorum. Bu 4 aylık süreçte bizlere sataşanlar olacak. Meyve veren ağaç sürekli taşlanıyor. AK Partinin yaptıkları ve yapmadıkları ortadadır”

TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ İÇİN YEGANE TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
AK Parti’nin Türkiye’nin dört bir köşesinde millete hizmet sunduğunu aktaran Gülşen, şunları kaydetti: “11 yıldır 7’den 70’e A’dan Z’ye Türkiye’nin her köşesine hizmet götürüyoruz. Herkesin gönlüne girme gayreti içerisinde olan bir partiyiz. Biz, hizmetlerimizi sunarken hala çirkin saldırılara maruz kalıyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberliği için yegane tek parti AK Parti’dir. Türkiye’nin 7 coğrafyasında milletvekilimiz, teşkilatımız bulunuyor. Bunlar duran teşkilat değil aktif teşkilatlardır. Bu teşkilatlarımız sahaya çıkıp kapı kapı geziyor. Biz Türkiye’nin her bölgesinde, Kastamonu’da da Hakkari’de de varız."
Türkiye’nin her bölgesinde hizmet ettiklerini anlatan Gülşen, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin bütünlüğü için her köşesinde insanların hassasiyetine kulak vererek siyaset yapıyoruz. Son 1 yıldır emin adımlar atıyoruz. Son 1 yıldır terör yüzünden bir askerimizin burnu kanamadı. Bizim yaptığımız bu milletin doğusunda da batısında da kardeşçe yaşamak ve bir annenin daha gözyaşının akmamasıdır. AK Parti çatısı altında bulunan her kişinin Türkiye’nin bütünlüğüne veya bölünmesine en ufak bir şekilde düşüncesi olamaz. Olsa dahi zaten buna hiç kimse müsaade etmez. Doğuda siyaset yapan bir parti burada bağırdıkça batıdaki partinin oyları artıyor. Aynı şekilde batıdaki bu siyasi partide bağırdıkça doğudaki partinin oyları yükseliyor. Tabiri caizse kayıkçı kavgası aslında, bunlar birbirinin oyların yükseltmek için birbirlerinin sırtını keseliyorlar. Bu siyasi partideki arkadaşlarımız bana Diyarbakır’dan bir milletvekili çıkarsınlar gidip ellerini öpeceğim. Onlar sadece batıda siyaset yaparlar aynı şekilde diğer partide doğuda siyaset yapar. Onların doğu veya batı diye bir ilgisi yoktur”
Geçen aylarda Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde katıldığı bir geziden bahseden Gülşen, şöyle konuştu: “Bizimle aynı görüşü paylaşmayan kişilerle sohbet ettim. Onlar Türkiye Cumhuriyeti ile ve Türk Bayrağı ile bir dertlerinin olmadığını söylediler. Bunlar BDP’ye oy veren insanlar. Onlar bizim Türkiye’yi bölmek gibi bir gayretimiz asla olamaz diyor. Çünkü bizim çocuklarımız birbirleriyle evlenmiş, akraba olmuşuz ama bizlerden demokratik adımlar atılmasını istiyorlar. Biz de bu insanların taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında başka gayemiz veya düşüncemiz yok. Bizi hep sürekli algılarımız da yönetti. 1980 öncesi sağcı solcu diye bizleri birbirimize kırdırttılar. Dün sağcı solcu diye birbirine kurşun atanlar şimdi akraba oldular. Birbirlerine kız alıp erkek verdiler. Biz Türkiye’nin bu yanlıştan kurtulmasına ve artık bu noktada demokratik adımlar atılmasına uğraşıyoruz. Bunun için sıkıyönetime gerek yok, milletimiz artık ihtilal istiyor. Bu ihtilal de 2002 yılında milletimiz AK Parti’ye yüzde 34 oy vererek gösterdi. Halkımızın artık vesayet sisteminden kurtulmak istedi. Bizler sanal korkulardan kurtulmak istiyoruz. Biz artık bölünme korkularıyla bundan sonra yaşamak istemiyoruz. Gerçekten korkusuzca demokratik adımlar atılması için AK Parti’yi başlarına getirdiler. 2002 yılında yüzde 34 ile göreve getirdiler ve 2011 yılında yüzde 50’yi bulduk. Bunu milletimizde sağduyulu olan insanlar ile yaptık”

TÜRKİYE’Yİ YAŞATACAK TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
Türkiye’yi doğusu batısı ile yaşatacak tek partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Gülşen, şunları söyledi: “Türkiye’nin her kesimine hizmet edecek yine tek parti AK Parti’dir. Bende bu ekibin içerisinde olmaktan son derece mutluyum. Bizi milletin kendisi kurdu, biz milletin partisiyiz. Bir milletin kasabı, manavı, bakkalı, çiftçisi, esnafı, işçisiyiz yani biz bu milletin kendisi ve biz bu milletin tüm hassasiyetlerini iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu milletin birliğinden ve bütünlüğünden en ufak bir şekilde tavizi asla olamaz. Bu milletin menfaatlerininden ve çıkarlarından verecek en ufak bir tavizimiz alsa olamaz. Bizlerin attığı adımlar milletimizin içindir. Her attığımız adım iyi niyetlidir ve biz bu iyi niyetimizle Türkiye’yi 2023 yılına getirmeyi hedefliyoruz. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyetinde neden bizim bir yerli otomobilimiz yok bunu sorgulamalıyız. Neden teknoloji üreten biz fabrika yapamıyoruz bunu sorgulamalıyız. Yani bugüne kadar sanal korkular üzerinde milletimize baskı kuruldu. Biz bu yüzden bunlarla uğraşmak yerine birbirimizle uğraştırmayı başardıkları için bizim hala yerimizde saymamızı istiyorlar. Allah’a şükürler olsun ki son 11 yıldır büyük mesafe kat ettik. Artık kendi yerli uçağımız, yerli tankımız var”
Gülşen, partilileri sağduyulu olmaları konusunda uyararak basın veya sosyal paylaşım siteleri üzerinden partiye zarar verecek davranışlardan kaçınılmasını istedi.

Halkın hayır duasını almak için siyaset yaptıklarını söyleyen AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik ise, “Biz, ülkemize hizmet etme aşkıyla bu yola çıktık. Bizlerin hedefi ve amacı bunlar oldukça ve insanların hayır duasını almak için siyaset yaptığımız için bizim için hiçbir engel yoktur. Bizlere söylenen her türlü kötü söz sahibine aittir ve sahiplerine de aynen iade ediyoruz. Kastamonu’nun siyasi iklimine maalesef son zamanlarda basında da yer alan yakışmayan açıklamalar yer aldı. Biz bu sözleri sahiplerine aynen iade ediyoruz. AK Parti’de siyaset yapmaktan ve bu millete hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum. Bu arkadaşlar bizlerin istifasına bel bağlamışlarla eğer anlaşılan daha çok bekleyecekler. Bizler hiçbir zaman bu partiyi yalnız bırakmayacağız."
Kendilerinin Türklüğünü, Müslümanlığını ve millet sevgisi ile Kastamonululuğunu tartışmaya açmak isteyen hiç kimsenin haddine olmadığını vurgulayan Av. Çelik, “Son günlerde maalesef çok üzücü açıklamalar basında ve kamuoyunda yer aldı. Ben bunları aynen geri iade ediyorum. Biz bu tür polemiklere girmeyeceğiz ve bu tür açıklamalara sürekli bir cevap vermeyeceğiz. Çünkü bu üslup asla bizlerin değildir. Bizler, laftan ziyade hizmetlerimizden bahsedeceğiz. Bundan sonra da milletimizin refahı ve mutluluğu için yapmayı düşündüğümüz projelerle milletimizin önüne çıkacağız. Asla da gereksiz polemiklere girmeyeceğiz, asla üslubumuzu bozmayacağız ama asla da ezilmeyeceğiz. Çünkü bizim, alnımız aktır. 11 yıldır bu ak siyasette tamamen Türkiye’ye hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Belediye Başkan adayı olarak Tahsin Babaş isminin resmi olarak belirlendiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti: “Biz adayımızı belirlerken referansımız halk olacak demiştim. Bir yıl içerisinde Kastamonu merkezinde elbette çeşitli araştırmalarımız ve istişarelerimiz oldu. Tüm bunların sonucunda biz Tahsin Babaş’ın halk nezdinde bir karşılığı olduğunu ve istendiğini tespit ettik."
Pınarbaşı’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, il ve ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: İHA