Gülsüm Ana'nın Oğluna Ev Bağışlandı

Antalya'da 2008 yılında bir arabanın altında kalarak yaralanan Rus gence altı yıldır bakan Gülsüm Kabadayı'nın oğluna Rönesans Holding tarafından ev verildi. Bağışlanan evin tapusu Gülsüm Kabadayı'nın oğlu Firdevsi Güzelağar adına çıkartıldı.


Antalya'da evin anahtar teslimi, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Rus Milletvekilleri Dmitriy Savelyev ve Olga Kazakova, Rus Milletvekili Yardımcısı Ramin Gasymov, Rönesans Holding adına İnşaat Bölüm Başkanı Avni Akvardar ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Antalya'da geçirdiği kaza sonucu kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımındayken hiçbir yakını gelmeyen ve akrabası bulunamayan kimliksiz gence, aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmış ve gence "Umut" ismi verilmişti.

Burada konuşan Rönesans Holding İnşaat Bölüm Başkanı Avni Akvardar, "Gülsüm Ana"nın yaptığı bu davranışla Rus ve Türk halkını birbirine yaklaştırdığını ve ön yargılardan arındırdığını söyledi.

Gülsüm anayı ve Umut'u bütün dünyanın tanıdığını kaydeden Akvardar, gerçek ailesini bilmediklerini, onun Rusya'dan gelip gelmediğinin bile belli olmadığını, ancak bunun önemli olmadığını, çünkü Umut'un artık bir dünya vatandaşı haline geldiğini ifade etti.

Akvardar "Milyarlarca insan televizyonları başında Gülsüm hanımla Umut'u görünce ağladı. İnsanlık hala ölmemiş, bu yüzden biz Gülsüm hanıma binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bize de böyle bir fırsat verildiği zaman biz bunu hiç düşünmeden yapıyoruz ve bunu iki dost ülke adına yaptık. Bizim yaptığımız Gülsüm ananın yaptığının yanında lafı bile edilecek şey değil" dedi

- "Umut'lar ölmeyecek"

Gülsüm Kabadayı da Umut'ların ölmeyeceğini sevgi, emek ve sabırla gerçekleşeceğini ifade etti.

Umut'un hikayesini televizyonda yaptığı programa taşıyan Rus televizyoncu Andrey Malakhov'a da teşekkür eden Kabadayı, "O olmasaydı bu konuyu dünya bilmeyecekti. Rus halkına, bütün dünyada yaşayan dil, din, ırk önemli değil bütün analara, babalara çok teşekkür ediyorum. Bizi saydılar, sevdiler bana güç verdiler. Ben Rabbime güvenerek çıktım yola, hepimizin Allah'ı birdir" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de gözyaşının renginin olmadığını, Gülsüm annenin tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Gülsüm annenin bir anne şefkatiyle Umut'a baktığını belirten Enç, "Dili, dini, rengi ne olursa olsun insan insandır. Hükümetim adına da çok teşekkür ediyorum. AK Parti hükümeti olarak bugüne kadar hep yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Rus Milletvekili Dmitriy Savelyev ise Gülsüm Kabadayı'nın sevmeyi sevilmeyi öğreten bir kadın ve hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapmaya niyet eden örnek bir insan olduğunu ifade etti.

Rus Milletvekili Olga Kazakova da Umut'un hikayesini Rusya'da milyonlarca insanın izlediğini ve ağladığını, Gülsüm ana için dua ettiklerini söyledi ve Gülsüm Kabadayı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA