Gazi Emet Ortaokulu Avrupalı Öğrencileri Ağırladı

Emet ilçesinde, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığın'ca yürütülen ''Hayat boyu Öğrenme Programı'' kapsamında 3 Avrupa ülkesinden gelen öğrenciler, Gazi Emet Ortaokulu'nu ziyaret etti.


Belçika, Litvanya ve Polanya'dan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 24 kişilik ekip, ilçeye gelerek ilçede bulunan Gazi Emet Ortaokulunu gezdi, okul hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Hüseyin Güler, proje tanıtım kokteylinde yaptığı konuşmada, Avrupalı misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Projenin, ulusal kültürü koruyup geliştirmenin yanı sıra ''Avrupalılık'' kültürününde bilincine varılması amacıyla düzenlendiğini belirten Güler, şöyle konuştu:

''Proje kapsamında, Türk kültüründeki düğünlerimizi konuklarımıza tanıtacağız. Küreselleşen dünyada Avrupalılık ortak kültürünü benimsemenin yanında, ulusal ve yerel kültürlerin geleneksel özelliklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında yerel kıyafetleri, yöresel yemekleri, halk oyunları ile müziği de içinde barındıran ve aynı zamanda aile oluşum sürecinin ilk adımı olan "düğünlerimizin" önemini vurgulamaktadır.''

Güler, konuklarının ilçeden mutlu ayrılacaklarına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA