Çekerek Ülkü Ocakları Aşure Dağıttı

Çekerek Ülkü Ocakları Muharrem ayı dolayısıyla cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıttı.


Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakır, İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan Muharrem ayının, ilahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğuna dikkat çekti.

Çakır, Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde ülkücüler olarak, örf, adet, gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına halka aşure dağıttıkları ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu günler halkımızla bizler için kaynaşma adına büyük önem arz etmektedir. Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyoruz. Ülkücüler olarak daima beraberiz. Allah'ın ayı Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin başladığı bir aydır. Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Cenab-ı Hak birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Nuh'un tarafından kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi Aşure gününde oldu. Bu vesile ile Çekerek halkımıza Aşure ikramımızın, bin yıllık kardeşliği yaşayıp yaşatmamıza, Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımızın Çin zulmünden kurtulmasına, Gazze'de ki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmün son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz."

Kaynak: AA