Akü, Hastanelerdeki Biyomedikal Cihazların Kalibrasyonunu Yapacak

Türkiye'de kamuya ait sağlık tesislerindeki tıbbi cihazların kalibrasyonunun, ilk defa üniversite ve kamu iş birliği ile yapılacağı bildirildi.


Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı entegre hastanelerdeki biyomedikal cihazların kalibrasyonunun yapılması için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile AKÜ Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü arasında protokol imzalandığı belirtildi.

Protokol çerçevesinde, bir yıl boyunca hastanelerin biyomedikal cihazlarının bakım ve onarılması hizmetinin de AKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından verilmesisinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Açıklamada, Türkiye'de kamuya ait sağlık tesislerindeki tıbbi cihazların kalibrasyonunun ilk defa üniversite ve kamu iş birliği ile yapılmış olacağına vurgu yapıldı.

Hazırlanan programa göre Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı İhsaniye, Bayat, Sultandağı, Hocalar, Çobanlar, Haydarlı ve Başmakçı olmak üzere toplam 7 adet entegre hastanenin ziyaretlerine başlandığı, kasım ayı boyunca kalibrasyon hizmetlerine devam edileceği ifade edildi.

Gelecek dönemde ise aile hekimlerine ve özel hastanelere de kalibrasyon hizmeti verilmesinin planlandığı açıklamada yer aldı.

Kaynak: AA