'Umutlar Çiçek Açsın' Projesi

Manisa'da kadına şiddet, çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığı önlemek için başlatılan sosyal proje kapsamında kamuda görevli 300 kişi, gönüllü sosyal hizmet uzmanı olmak için eğitimden geçti.


Manisa Valiliği önderliğinde başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın" projesi kapsamında eğitimden geçen kamuda görevli 300 gönüllüye kurs bitirme belgeleri düzenlenen törenle Vali Vekili Necmettin Yalınalp tarafından verildi.

Taylan Plaza'da düzenlenen törende konuşan Yalınalp, şunları söyledi:

"İnsana yapılan hizmet ibadetlerin en güzelidir. İnsan karmaşık bir varlıktır. Dolayısıyla insanı eğitip, insanı zararlı alışkanlıklardan kötü hallerden kurtarmak için yapılan hizmete çok değer veriyorum. Bu projede yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, İl Sosyal Etüt Proje Şube Müdürlüğümüze değerli sivil toplum örgütlerine, bu projeye eğitici olarak katılan sizlere, sponsor kurumlarımıza bütün proje katılımcılarına, bu projenin duyurulmasında çok büyük emeği olan siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, Valilik önderliğinde 13 kurumun ortak çalışmasıyla 2012 yılında başlatılan proje için Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 164 bin liralık maddi destek alındığı bilgisini verdi.

Vatandaşlara ulaşan, uygulayıcı ve hizmetleri sunan kurumların 300 uzman personeline 2 gün süreyle eğitim verildiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şiddet, toplumsal bir sorundur. Özellikle kadına şiddet konusunda büyük sorunlar yaşanmaktadır. Erkeklere yönelik şiddet de azımsanmayacak kadar artış göstermiştir. Şiddeti tamamen önlemek mümkün değil. Kanunlar şiddetin önlenmesi için yeterli olmuyor. Biz bunu eğitimle çözeceğiz. Bu eğitimlerle şiddeti en aza indirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında eğitilen 300 kişi, gönüllü elçi gibi çalışarak mağdur vatandaşlara yol gösterecekler."

Konuşmaların ardından eğitime katılan personellere kurs bitirme belgeleri verildi.

Kaynak: AA